Knackigt spel, men två viktiga poäng

Foto: Jonas von Hofsten / Lidingöfoto
Sport7 november 2021 kl 04.43

Det blev en ny seger mot Viggbyholm med 3-2 (1-1)(0-1)(1-0)(1-0) skott 39-35 (jag hade 40-35)

Nu har det blivit 4 av 6 poäng mot "Viggan", men kvällens match var ingen höjdare från Vikingarnas sida, men de två poängen kan visa sig vara riktigt viktiga när serien till slut ska sammanfattas.

Den första perioden var relativt jämn, men den andra var riktigt dålig från Lidingös sida, så därför var det starkt av killarna att komma tillbaka i den sista och jämna ut både i spelet och i målprotokollet.

Viggbyholm tog ledningen efter 5:02 med en tekningsförlust och markeringsmiss, men Lidingö kunde kvittera bara 44 sekunder senare när Marcus von Sydow (2) bröt in och satte pucken - ass Viktor Hansson och Joakim Lundh.

I andra perioden kunde matchen ha förlorats om Viggbyholm fått utdelning på sina chanser, men storspel av Axel Backman i målet hindrade "Viggan". Bland annat gjorde han några "Gustaf Ericson-räddningar". Axel var Lidingös bäste spelare denna kväll.

Sista perioden blev något bättre från Lidingös sida, men när det blev en utvisning i sista perioden och 1-2 på resultattavlan sjönk hoppet. Men så kom Gustav Dahlstedt fri i en kontring. Fick ett slag över klubban och en given straff tilldömdes Lidingö!

Kalle Kinch (3) tog den och sköt. Målvakten hade inte klubban i isen och fick bara halvträff på pucken som gled in i mål efter 42:34. 2-2!!

Vet inte om det räknas som ett mål i numerärt underläge, men det var det.

Matchen gick till förlängning och i spel tre mot tre gjorde Lidingö det bra och Axel Backman fortsatte att spela tryggt i målet.

Avgörandet blev snyggt. Jonatan Wiklund passade till Marcus von Sydow som hittade till Gustaf Dahlstedt (10) (förstås) som säkert satte pucken efter 63:38.

Nu är det ny match redan på söndag och det är sista hemmamatchen i grundserien.

Lägg märke till att matchen börjar 12:30.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *