Klotter kostar stora pengar

Klotter i Äventyrsparken och lekparken Kompassen vid Näset i januari i år.
Lidingö7 januari 2020 kl 06.43
GOTT NYTT – en provokativ hälsning under bron på Sticklingevägen, där Lidingöloppsspåret går.

Två exempel på klotter som målats under nyårshelgen. Enligt uppgift till Lidingö Nyheter ”heter” klottraren ”MORK”. Klottraren är känd av polisen, men det är svårt att få fast en klottrare. Man kan tycka att det borde vara enkelt att ta fast de som klottrar, eftersom de ofta skriver sin signatur, en tagg, men enligt kommunpolisen Pontus Oscarsson måste man ta personen på bar gärning, eftersom det finns andra klottrare som använder samma tagg.

Enligt uppgifter till Lidingö Nyheter har MORK hållit på i cirka tio år och klottrat på flera platser på Lidingö, i Värtan och på Östermalm, vilket har kostat stora pengar i sanering.

Klottret på bilderna är anmält till Lidingö stad. Staden har en policy att sanera klottret så fort som möjligt, eftersom det ofta blir mer klotter där det redan har klottrats. Det kan dock ta sin tid att sanera när det blir mycket klotter under en kort period, som nu under jul- och nyårshelgen. Allt klotter dokumenters, fotograferas och läggs in i ett register för att kunna användas när man ska binda en misstänkte klottrare till ett klotterbrott.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *