Klasskillnad i mötet mot Brännan HF

Målvakten Willy Wiggström var på spelhumör. Foto: Matthew Tipple
Sport13 december 2023 kl 04.30

Brännan HF, ett av topplagen ifrån Herr2 Norr, var på Stockholms besök. En tripp till Stockholm innebär match både lördag och söndag. Lite överraskande var det nog att HF Brännan endast kom med sju utespelare, visserligen mycket kompetenta.

Lidingö SK öppnade matchen med ett solitt försvar med Martin Andrésson, som försvarsgeneral. Brännan HF med snabba och tekniska spelare hade svårt att kringgå Lidingös starka mittförvar och målvakt. Willy Wiggström, Lidingö SKs målvakt, var på spelhumör och gjorde livet surt för Brännans skyttar. Med endast två insläppta mål på 20 min hade Brännan HF svårt att hålla jämna steg med Lidingö SK. Veteranen Daniel Espling var säkerheten själv i sina avslut och bidrog med sin rutin med stabilitet i försvaret. Våra unga spelare, Fredrik Wahlgren och Matteus Karlqvist, var skoningslösa i sina avslut och bidrog med mycket energi. (HT 16-7)

Den andra halvleken fortsatte med starkt försvarsspel och snabba omställningar. Orken började tryta hos gästande Brännan HF, vilket ledde till flera utvisningar. I utvisningsspelet bidrog Sebastian Larsson till flera fina framspelningar. En match där skillnaden i antal spelare och styrka blev tydlig och där Lidingö SKs stabila prestation ledde till en överlägsen seger. Matchen avslutades (FT 33-16).

Vi vill tacka vår fantastiska hemmapublik. Ett särskilt tack till arrangemangsgruppen för ert outtröttliga arbete och er förmåga att hålla evenemanget på Allsvensk nivå. Till och med Tomten kom på besök…

Matchens lirare priset gick till Matteus Karlqvist.

Publiksiffra: 111

Nästa match är måndagen den 18 december kl 19:00 i Vikingahallen mot HF SIF.

Målgörare: Matteus Karlqvist 5, Daniel Espling 4, Fredrik Wahlgren 4, Martin Andrésson 4 , Jacob Rimbe
3, David Rimbe 3, Martin Alm 3, Fredrik Chipperfield 2, Carl Sundelin 2, Sebastian Larsson 2
och Andreas Roger 1.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *