Klart med kvalspel till div 2 efter seger mot SHK!

Marcus von Sydow (3) i en tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport22 februari 2020 kl 10.13

Det fanns många matchhjältar när Lidingö vann och säkrade kvalplatsen mot SHK med 2-0 (1-0)(1-0)(0-0) skott: 26-30.

Det blev en onödigt tuff match, som domaren tyvärr inte behärskade. Den sämsta bedömningen domaren gjorde var att inte visa matchstraff för den boarding som Henrik Grönlund blev utsatt för av Tom Andersson i SHK! Killen kom med full fart och tacklade ”Grönis”. En solklarare boarding får man leta efter!

Att också Wiking Westerlund och Erik Friberg fick fula smällar gjorde att de 62 utvisningsminuterna som SHK drog på sig borde till och med varit fler. Visst, i ishockey får man tackla, men det måste finnas en respekt för motståndarna!

Om vi ägnar oss åt matchen i stället så gjorde Lidingö en strålande insats från målvakt till coacherna i båset.

Första perioden var relativt jämn, men med ett visst övertag för Vikingarna. Ledningsmålet (3:51) var snyggt. Det inleddes med ett skott av Marcus von Sydow , som målvakten räddade. Viktor Hansson tog hand om returen. Spelade till Kalle Kinch som sköt från blå linjen och påpassligt var Jocke Lundh (5) framme och styrde in pucken (Står fel i matchrapporten).

Fem minuter in i andra perioden slog det slint för en av SHK:s spelare som hoppade på Oscar von Sydow. Det renderade 5+20 min och power play för Lidingö. Då gjorde Marcus von Sydow (14) ett snyggt mål. Från dålig vinkel satte Mackan pucken i nättaket! Ass till Viktor Hansson igen. (25:27)

Perioden förstördes av ideliga hugg och slag och en domare som inte var vuxen uppgiften.

Tredje perioden var puckinnehavet nästan totalt SHK:s, men en storspelande Gustaf Ericson och ett klokt försvarsspel av Lidingö, gjorde att SHK trots allt bara kom till halvchanser. Det kändes aldrig som segern var i fara, när dessutom känslorna hade svalnat under sista tredjedelen av matchen.

Alla spelare ska ha plus i kanten, men en extra ros till Marcus von Sydow, Fredrik Klasenius, Kalle Kinch, Oscar och Jacob von Sydow, Gustav Dahlstedt, Viktor Hansson, Jacob Paganderth, Joel Thoren, Erik Friberg, Henrik Grönlund, Joakim Lundh, Liss-Karlsson, Kalle Versteegh, Gustav Philipsson, Elliot Almqvist, Jesper Oskarsson, Wiking Westlund och Gustaf Ericson till och med reservmålvakten Olof Djurberg var felfri som båsdörrsöppnare!

Lidingö har i och med segern mot SHK vunnit mot all lagen i serien och kommer att bli tvåa eller trea i Alltrean och spela kval till div 2. Tierp vinner serien, det står klart trots att en omgång återstår.

Sjömannen ber inte om medvind – han lär sig segla!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten (från tidigare match)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *