Klar vinst mot Sollentuna

Bild från tidigare match. Foto: Matthew Tipple
Sport26 november 2022 kl 09.55

I tisdags kväll var det dags för bortamatch mot HK Sollentuna. Härligt att spela en seriematch kl 20:30.

Som alltid är det segt med vardagsmatcher, så även denna tisdag. Vi gör det första målet i matchen via Regina Suurwee, men sedan är det jämnt. Återigen en match där lagen byter mål under hela första halvleken.

Vid 9 minuter in leder vi för första gången i matchen, med 4-5.  Sollentuna kör på med bra skytte utifrån, vi har svårt att få träff på deras Erika Jensen. Vi går till halvtidsvila med ledningen 12-14.

I andra halvlek kommer vi ut med mer energi, och mer fokus. Fyra minuter in i halvleken leder vi med 13-18, vi gör fyra snabba mål.

I 51:a minuten har Sollentuna en utvisad, och tar ut sin målvakt. Då passar Victoria Corlin, vår målvakt, på att göra sitt första mål den här säsongen! Vi vinner matchen med siffrorna 21-29.

Skönt att få hem två nya poäng till ön. Målgörare: Mathilda Hedenberg 8, Regina Suurwee 5, Ida Bernhardsson 5, Anna Wettebrandt 4, Malou Lindén 3, Mariah Hermansson 2, Agnes Ahlström 1, Victoria Corlin 1.

Matchens lirare blev Mathilda Hedenberg.

På lördag tar vi emot serietvåan Silwing/Troja hemma i Gångsätrahallen kl 16:30. Det kommer bli en tuff och spännande match.

Kom gärna ner och heja fram damerna!

Nina Anbratt

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *