Kåseri: VYKORT FRÅN PROVENCE

Foto: iStock.
Kåserier9 juli 2023 kl 03.20

Det kom ett vykort från  kusin  Margareta postat i Provence för några dar sedan. Första veckan i juli kommer hon och ena dottern med familj till Lidingö. Snabba ryck. Vecka 26 är ju nu. Intressant att få veta deras planering - om en sådan finns. Tre vuxna och tre barn var ska de bo? Hur gamla är barnen? Tiden går fort.  Hur länge har de tänkt stanna? Irrelevanta frågor kan tyckas - det är ju så roligt bara att få ses, även om inget är sig likt längre. Syster Birgit, min äldre kusin, gick ju bort för ett par år sedan. 

Villan i Käppala som Birgit  tog över (och sedermera hennes båda söner) såldes ju häromåret. Lagom till GÅSHAGAPLANKET utmed Gåshagaleden kom upp. Bullerplanket som Birgit och hennes grannar kämpat för att få upp i så många år. Inte mycken glädje Birgit har av bullerplanket idag.  Vad jag vet, i alla fall. Såvida inte Birgit blickar ner på Killingevägen och på oss alla från sin himmel. 

Jag sände ett mail på engelska till kusinens make när vykortet kom.  Han stannar hemma den här gången. Lugnare för honom så. Frugan befattar sig inte med datorer. Hon klagade en gång på att mina långa mail på svenska hade av illasinnade tekniska infiltratörer förvanskats till en ren it-smörja, och blivit så gott som oläsliga. Sedan dess finner jag det så mycket lättare att skriva på engelska - mina kunskaper i franska är sorgligt nog undermåliga. Ja har man inte problem  så behöver man inte tänka till två gånger förrän ett dyker upp, följt av ett till, osv.

Jag skrev i mitt mai, vis av tidigare erfarenhet, så torde de erinra sig att Juli är den månad då så gott som hela ’Svedala’ stänger igen. Titta bara på gamla spårbron, som nu ska rivas.  Men fantastiskt fina Vattenverket vid Kottlasjön får bli ett utflyktsmål. Det besökte jag häromdan med min dotter.

I den ålder som jag befinner mig i nu får man stålsätta sig inför de motgångar som man ställs inför. Det är Mutter Courage som gäller. Förresten,  vem vet, veckan som kommer kan utmynna i dagar fulla av överraskningar av alla de slag. 

C’est la vie!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *