Kämpaseger mot Rimbo 4–3

Lidingös Gustav Dahlstedt glänste i mötet mot Rimbo. Foto: Jonas von Hofsten
Sport15 oktober 2020 kl 06.16

Trots att en hel del gick emot Lidingö i bortamatchen mot Rimbo så blev det seger med 4-3 (1-1)(0-2)(3-0).

Skott: 37-36 (själv hade jag 34-27).

Matchen höll på att avgöras i andra perioden då domaren hade en annan uppfattning om situationerna som uppstod än många andra.

Först dömde han två minuter för att en lidingöspelare – som blivit felaktigt tacklad – ropade till sin motståndare ”en bra tackling” och sedan – tre sekunder senare – fick Gustav Dahlstedt två minuter när han blev inkörd på Rimbos målvakt (enligt många bedömare – såg det inte själv). Efter den situationen  påpekade Kalle Kinch (som kapten) för domaren det horribla i Dahlstedts utvisning. Då fick Kinch två minuter för orden ”fan du kan inte ta den”!

Där satt så tre lidngökillar i utvisningsbåset. När sedan två till blev utvisade med kort intervall. Där en var rätt, så betydde det att Lidingö spelade 3 mot fem i nästan sju minuter (om jag räknat rätt).

Regeln är ju så att bara två spelare kan få tiden nedräknad i taget. Så spelare nr tre som blev utvisad får inte sin tid igångsatt förrän den först utvisade kommer in, och så vidare. Tyvärr blev det som ofta i dylika situationer fel i sekretariatet så Wiking Westlund fick sitta för länge. All heder åt Rimbos sekretariat som bad om ursäkt för fadäsen.

Under denna del av matchen så gjorde Rimbo ”bara” ett mål, nämligen 2-1 ledning efter 22:49. Vill påstå att till viss del avgjordes matchen här.

Dels fick lidingöspelarna lite extra adrenalin i kroppen för att det kände sig förfördelade. Dels utnyttjade inte Rimbo möjligheten. Det som är vanligt i spel fem mot tre är att tempot sjunker för att det känns som att chansen att göra mål är given.

Men en stor anledning var ju också att Lidingö spelade bra och höll ut Rimbo i hörnen. Nu blev det ändå en 3-1 (34:31) ledning för hemmalaget i powerplay vid nästa utvisning för Lidingö!

Lidingö hade tagit ledning i matchen efter 2:01 då kedjan Dahlstedt–O. von Sydow–Lundh briljerade. Oscar von Sydow (1) gjorde målet och M. von Sydow och Lundh passade.

Med underläge 1-3 inför sista perioden så kändes det ändå som chansen till poäng fanns. För i spel 5 mot 5 hade Lidingö ett litet övertag.

När så Rimbo fick en tveksam utvisning så reducerade Lidingö till 2-3. Jacob Paganderth (1) på ett skott från blå (via en motståndarklubba) med ass från Grönlund och Klasenius.

Lidingö klarade av ytterligare en utvisning och i samma stund som ”Grönis” var tillbaka på isen så rundade Gustav Dahlstedt (3) målvakten och la in 3-3. Då hade han själv stressat till sig pucken av en motståndare.

I princip ett mål i P.K. Det blev ett till i spel 4 mot 5 för Lidingö!

Gissa vem?

Jo, förstås Gurra Dahlstedt (4) efter (59:06)! Gustav knyckte pucken av Rimbos ena back och blev helt fri från egen blå linje. Väl framme vid målet satte han den ganska lågt på målvaktens plocksida!

Rimbo hade faktiskt möjlighet till kvittering, men då visade en annan Gustav (Ericson) hur bra han är och rädda två à tre klara målchanser för Rimbo.

Många var bra i matchen, men vill ändå framhålla lagmoralen som gjorde att matchen slutade lyckligt ur Lidingös synvinkel. Och att tränarna coachade laget föredömligt.

Går dock inte att sluta hylla Gustav Dahlstedt för hans insats. Gustav Dahlstedt hade sju skott på mål. Kalle Kinch och Marcus von Sydow sex var.

När en match är jämn är det viktigt att vinna tekningar. Fredrik Klasenius vann alla 9 i sista! (Tot:16/2 fenomenalt). Oscar von Sydow var inte långt efter 18/11.

Många kan ta åt sig äran av att Lidingö nu är enda lag som har vunnit de två inledande matcherna efter tre perioder!

Alltså serieledare inför matchen i Childhoodhallen på fredag mot serietvåan Tierp, som vann med 7-2 mot Flemingsberg.

Om du tror på möjligheten att vinna – så kan du. Tro är möjlighet till seger!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *