Kamp om finalplatser

Sport29 februari 2020 kl 07.411

I lördags var det basketfest när KFUM Lidingö Baskets herrlag hade match mot Ockelbo Basket hemma i Hersbyhallen. Lagen spelar i Basketettan Norra och ligger trea (Lidingö) respektive tvåa (Ockelbo).

Båda lagen slåss om andraplatsen som är åtråvärd för att kvalificera sig för en plats i "Final 4" där ettan och tvåan från Norra respektive Södra Baskettan möts för att slåss om en plats i Superettan nästa säsong. Eftersom Lidingö förlorade på bortaplan med 4 poäng var målet att vinna med 5 poäng för att ligga på plus i inbördes möten med Ockelbo.

Lidingö Basket passade på att fira att klubben fyllt 45 år genom att i lördags uppmana gamla och nya spelare, ledare och supportrar att komma till Hersbyhallen. Ett av säsongens få dubbelmöten där damlaget också spelade på kvällen gjorde det passande för en extra festlig dag. Många kom, även från motståndarklubbarna, och det blev en rolig och trevlig stämning i Hersby.

Det blev en otroligt spännande och fartfylld herrmatch som publiken i stort sett fullsatt Hersby fick se. Damernas match mot RIG Luleå blev tyvärr mer ojämn, damerna hade oräkneliga antal skott som inte gick i utan var retsamt nära. Kapaciteten finns där men skyttet behöver utvecklas för att få fler vinster.

Lidingös herrlag gjorde också publiken nervös. Inför sista perioden hamnade man i underläge med 11 poäng. Lidingö hade dock ytterligare  en växel att lägga i och tog sig ikapp och förbi. Med 6 sekunder kvar och ledning med 1 får Ockelbo två straffkast. För att inte riskera en förlängning missar Ockelbo synbart med flit båda straffarna. Lidingö tar returen och hårt uppvaktad driver nummer 14 i Lidingö, Justas Narusas, upp bollen och får innan halvplanslinjen iväg ett helt otroligt skott som precis när slutsignalen ljuder går i korgen. Lidingö vinner därmed med 4 poäng!

De spännande slutsekunderna med Lidingös avgörande trepoängare, gjord av Justas Narusas från mittlinjen, här påpassligt fångade i en video av Astrid Auraldsson-Sjögreen.

I herrmatchen blev matchens lirare så klart Justas Narusas och i dammatchen Victoria Sjögreen. 

Om alla resultat nu går Lidingös väg, inklusive att man själva måste vinna kvarstående matcher och att målskillnaden kommer avgöra så lever alltså chansen att gå till "Final 4".

Text och foto: Anna Malmstedt

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *