Källenfors (M) häcklad i SVT

Från SVT Svenska Nyheter den 5 mars.
Stad & Politik11 mars 2021 kl 05.532

Kommunalrådet Daniel Källenfors (M) har hamnat i SVT1:s satirprogram ”Svenska nyheter”. I helgen häcklades han av programledaren Kristoffer Appelquist för sitt uttalande om tiggeri i SD:s youtubekanal Riks för en tid sedan. Även den så kallade Lidingödialekten fick sig en känga. Men Daniel Källenfors tar det hela med ro.

– De försökte göra sig lustiga över min Lidingödialekt. Det är inget som stör mig, säger han.

I SVT:s satirprogram ”Svenska nyheter” visades i helgen ett klipp ur SD:s youtubeprogram Riks där Daniel Källenfors (M) bland annat uttalade sig om Lidingös införande av tiggeriförbud.

Daniel Källenfors vet inte varför SVT1 valde ut just den sekvensen ur SD-intervjun.

– Men vi var ju först med att införa tiggeriförbud i Stockholm, säger han. Det är ju ett satirprogram; då får man ju acceptera och tycka det är kul att man blir uppmärksammad. Får man vara med och prata politik så är det ännu bättre.

Är det korrekt, som du säger i klippet, att du lärt dina barn att ignorera människor som ligger på gatan?

– Naturligtvis inte, men jag liksom många andra går förbi tiggare utanför affärerna utan att hälsa. Och vad är det för bild av vårt samhälle som man då ger sina barn?

Vad tror du att människor utanför Lidingö får för bild av moderaterna och Lidingö?

– Mitt fokus är Lidingöborna och vad andra tycker är inte så jättespännande. De försökte göra sig lite lustiga över vår Lidingödialekt. Nästa gång är det en bonde från Skåne som pratar skånska. Inget som stör mig, säger han.

Daniel Källenfors är dock inte så imponerad över Kristoffer Appelqvists försök att härma honom.

– Han behöver jobba lite mer på sina Lidingö-iiiin. Han var inte helt rätt där!

Länk till programmet, 11 minuter in i klippet.

Kommentarer

  1. Det komiska i detta är att när vänstern drar sina politiskt korrekta skämt så är de aldrig roliga. Någon får gärna motbevisa detta genom att dra en kul vänstervits här i kommentarsfältet.

  2. Det är märkligt hur just vänstermänniskor som talar om allas lika värde och att värna olikheter är de största mobbarna inom politiken.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *