Jul, Jul, strålande jul!

Skönsjungande  kören ”Vocation” på scen i Ansgarskyrkan.
Kåserier11 december 2021 kl 05.54

Ja, så sitter jag här, ännu en gång, på Ansgarskyrkans första parkett. Sakta fylls raderna av stolar med besökare som alla längtar efter en stämningsfull stund bortom hets och julbrådska. Men – vi får inte bli för många, då stängs ”pärleporten” enligt myndigheternas regelverk.

Jag trädde in i härligheten som nummer 31, bokförd av självaste pastor Sven Gösta som dagen till ära var portvakt. När det tillåtna hundratalet besökare var uppfyllt närmade sig kvällens attraktion, sånggruppen ”Vocation”. Tre damer och likaledes tre herrar intar scenen.

Johan Lundgren tar ton.

”Fantastiskt att möta er igen”- det är körledaren Johan Lundgren som med synbar glädje tar publiken i famn, det var länge sedan sist! Faktiskt 1 ½ år! Och så börjar toner och rytm samsas i ” I dreaming of a white Christmas”. Det är skönt att ännu en gång känna musikens kraft och njuta av djärva toner från de mänskliga ”instrumenten” på scenen. Publiken fick också tillfälle att pröva sina röstresurser i psalmen 116.”Nu tändas tusen juleljus”, även om det lät lite kraxigt och orytmiskt var det skönt att få vara med i den musikaliska gemenskapen.

Julkrubban är som alla jular barnens favorit.

Nu är det tredje söndagen i advent – och tjugofem år sedan Ansgarskyrkan stod färdig för att ta emot sina 200 medlemmar och ge lidingöborna ett andra hem mitt i City. Under åren som gått har vi haft Ansgarskyrkan som en trygg plats som alltid välkomnat oss alla. Med pastor Sven Gösta Holst i täten har kyrkan fått uppleva en oändlig rad av äventyr – från spännande konferenser till unika måltider i matsalen och caféet. 

En annons har gått ut på nätet. Sökes ”Pastor med coachande ledarstil som med glädje ser vad andra gör, stödjer, entusiasmerar och ingjuter mod” - Ja, just en sådan person som Sven Gösta Holst är och alltid har varit söks alltså till Ansgarskyrkans ledning. - Varför? - Jo, det är dags för Sven Gösta att gå i pension!

En pastor i köket! Med många goda måltider har Ansgarskyrkan förfört sona gäster.  Sven Gösta har de rätta smaklökarna, så säkert som amen i kyrkan!

Jag frågar Sven Gösta om det verkligen är sant att han ska lämna kyrkan och oss alla i sticket! Jag får till svar att visst är det både skrämmande men också spännande att lämna pastorsämbetet, men ändå! Det finns många andra projekt inom kyrkan som kan behöva en erfaren medarbetare. - Jag hoppas det går bra och att kyrkan kommer leva i god vigör några tusenår till! 

- Det hoppas vi också, käre Sven Gösta Holst. 

Med de orden avslutar vi vårt samtal inför tredje söndagen i advent, den dag som Ansgarskyrkan på Lidingö fyller tjugofem år.

Spännande nyheter har under åren presenterats i caféet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *