Järfälla numret för stort

Sport18 december 2022 kl 03.13

Det var stor skillnad på lagen i mötet mellan Lidingö och Järfälla 2-5 (1-2)(1-2)(0-1) skott 23-44. Järfälla var större, starkare och snabbare och hade full kontroll på matchen från första nedsläpp.

Lidingö sprattlade till i den tredje perioden och ytterst nära att reducera till 3-4, men en stolpe var i vägen.

Lidingö har av hävd haft det svårt mot Järfälla, som t ex vunnit samtliga tre matcher denna säsong mot Ö-laget. Att Järfälla inlett Alltvåan med tre raka förluster speglar inte lagets styrka. Är övertygad om att Järfälla kommer vara ett av lagen som kommer ligga högt uppe när serien är färdigspelad.

Järfälla tog ledningen 0-1 (5:45) men hemmalaget kvitterade knappa minuten senare 1-1 (6:28) på skott av Erik Friberg (4) på passningar från Jonas Dalén och Albin Melin. Tyvärr hann Järfälla med att återta ledningen innan perioden var över 1-2 (16:21).

I andra perioden fick Järfälla ett ännu större övertag och 1-3 (23:19) satte ner humöret på hemmalaget. Här hade jag gärna sett att laget hade tagit en time out för att skaka lite liv i laget. Nu rann det bara på och 1-4 (29:31) kunde varit ännu mer efter 7-20 i skott!

2-4 (36:04) i power play var ett snyggt mål där Gustav Dahlstedt (8) avslutade med ett fint skott efter passningar från Kalle Kinch och Joakim Lundh.

Den tredje perioden var Lidingös bästa, lite beroende på att Järfälla säkerligen kände att matchen var vunnen. 2-5 (49:25) avslutade målhistoriken.

Nu är det juluppehåll fram till den 10 januari då det är hemmamatch mot Haninge.

God Jul på er och kom vältränade till återstarten!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten (bild från tidigare match)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *