Jan Björklund knackade dörr i Hersby

Jan Björklund och Amelie Tarschys Ingre knackade dörr tillsammans.
Stad & Politik15 maj 2019 kl 07.25

På tisdag kväll var det flera som fick oväntat besök på Kämpavägen och Laduvägen i Hersby. Liberalernas partiledare Jan Björklund och Lidingöliberalernas Amelie Tarschys Ingre knackade dörr tillsammans med ett tiotal andra liberaler från Lidingö.

– Vi tycker det är roligt att Jan Björklund ville komma till oss idag, säger Amelie Tarschys Ingre. Jag tror att det hjälper upp resultatet här på ön att vi fått honom på besök.

Lidingö Nyheter frågar Jan Björklund, vad är det roligaste med att knacka dörr?
– Det absolut roligaste är att få möta människor, olika människor med olika uppfattningar. Och det ger faktiskt effekt. I de områden som vi knackar dörr, så kan vi se att vi får ett bättre valresultat.

Jens på Kämpavägen har inte bestämt vilket parti han ska rösta på ännu. Han tyckte det var trevligt att få oväntat besök av Jan Björklund och Amelie Tarschys Ingre.

– Den här valrörelsen skiljer sig från den vi hade i höstas. Den är framför allt kortare, men frågorna i detta val handlar mer om det internationella samarbetet och klimat- eller miljöfrågor. Många vill gärna ta upp de lokala frågorna när vi går runt och knackar dörr och det är ju också viktiga frågor.

Hur kommer det att gå, om du får tippa?
– Vi har två mandat i Europaparlamentet och de tänker vi behålla, säger Jan Björklund. Det kan bli tufft, det råder EU-fientliga strömningar i hela Europa, så vi som är det mest EU-vänliga partiet har en del att kämpa mot. Men vi tror att den kraften behövs också.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *