”Jag går och fiskar…”

Lidingö18 augusti 2023 kl 03.311

Du får fiska med handredskap som kastspö, metspö och pimpel runt nästan hela Lidingö. Men du får använda max två aktiva spön.

Nätfiske är inte tillåtet på Lidingös vatten om man inte har eget vatten eller fiskerätt. Vid nätfiske måste redskapet vara utmärkt på lagenligt vis vilket innebär synliga vakare i varje ände av nätet och namn och telefonnummer på en av dessa.

Fiskeförbud

Både Gråviken och området utanför Gråvikens mynning är viktiga lek- och uppväxt områden för gädda och andra fiskarter. Det är därför förbjudet att fiska i Gråviken och i området utanför Gråvikens mynning hela året. Det är också förbjudet att köra motorbåt i Gråviken året om. Eftersom Gråviken är viktig även för fågellivet är det också förbjudet att simma, paddla, ro och köra eldriven båt i Gråviken under perioden 1 april till 31 oktober.

Ekholmsnässjön har en värdefull undervattensmiljö och är också ett viktigt lek- och uppväxt områden för gädda och andra fiskarter. Det är därför förbjudet att fiska i Ekholmsnässjön från 1 april till 15 juni. Även i Ekholmsnässjön är det förbjudet att köra motorbåt.

Det är inte tillåtet att fiska ens med handredskap i Kottla- och Stockbysjön, om du inte har eget vatten eller fiskerätt. Lidingö stad kan inte tillåta fiske för allmänheten i vare sig Kottla- eller Stockbysjön, eftersom det är oklart om Lidingö stad har ensamrätt till fisket på stadens vatten i sjöarna.

Källa: Lidingö stads hemsida

Kommentarer

  1. Är det inte dags att lösa problemet med fiskerätterna för Kottla och Stockby. Borde åtminstone vara tillåtet att meta på vissa ställen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *