Inte så stor skillnad!

Sport5 januari 2020 kl 06.20

Det fanns farhågor att avståndet mellan femte laget i J18 Elit Östra (Lidingö) och topplaget (MoDo) i Norra skulle vara stort, men trots 2-6 (0-3)(1-0)(1-3) skott: 24-30, så var det ingen stor skillnad mellan lagen.

Visst, MoDo var det lite bättre laget, vilket mest berodde på att de ”vågade” vara bättre. Det vill säga MoDo spelarna har ett större självförtroende och vågade hålla pucken under kontroll i lägen då Lidingökillarna spelade lite på chans.

Lidingös Isak Karlsson och Modos Casper Moberg.
Lidingös Isak Karlsson och Modos Casper Moberg.

Ett bevis på att Lidingö gjorde det bra är att MoDo-coachen kände sig manad att ta time out i andra perioden, när hemmalaget styrde spelet och då dominerade matchen.

Första perioden var länge helt jämn, visserligen kom 0-1 (5:22) efter ett oturligt pucktapp i egen zon, men därefter höll Lidingö spelet väl uppe. Två snabba mål: 0-2 (17:54) och 0-3 (18:50) speglar inte händelserna på isen. Vad det speglade var att MoDo är ett mer effektivt lag, när chanserna dyker upp.

Lidingös Jakub Hamsik Och Modos Jakob Olsson och Öudvig Byström i mötet 2020-01-04
Lidingös Jakub Hamsik Och Modos Jakob Olsson och Ludvig Byström.

I andra perioden dominerade Lidingö och här hade matchen kunnat bli riktigt jämn. Men så var det det där mer att utnyttja möjligheterna. Det blev bara ett mål 1-3 (36:52) genom Jakub Altrichter (7) med hjälp av Zajicek och Kralik.

Glada Modospelare efter William Hildebertszons 1-4 mål i mötet med Lidingö 2020-01-04
Glada Modospelare efter William Hildebertszons 1-4 mål.

Det definitiva avgörandet kom sedan i inledningen av den tredje perioden, när Vikingarna fick en dubbelutvisning efter bara 25 sekunder! En som kändes lite petig för hakning och dessutom en ännu petigare för protest. Två mål under de utvisningarna drog ner rullgardinen för bra spelande Lidingö. 1-4 (41:57) och 1-5 (42:17) och sedan gällde bra att spela av matchen.

Två mål till blev det 1-6 (51:44) och 2-6 (53:35) av Jakub Zajicek (fint skott i nättaket) ass Altrichter och Hedman.

Visst var MoDo det bättre laget i stort, men glädjande och se att lilla klubben från ön kan mäta sig så väl med storklubben från Ö-vik. MoDo har i stort sopat rent i sin grundserie och bara förlorat en match efter tre perioder.

Många bra insatser i Lidingö. Målvakten Josef Nemecek gjorde några makalösa räddningar. Jakub Altrichter är ju en attraktion med sin fina teknik liksom Jakub Zajicek. Ante Näslund är en klok center.  Marco Sandelgårds säkra backspel. De tre nykomlingarna i laget Oliver Munck, Max Jaldung och Lucas Selling ger truppen en klart bättre bredd inför många viktiga matcher.

Redan idag är det dags för en ny hemmamatch kl 13:40!

Lidingös Jakub Altrichter och Modos Filip Sundell i mötet 2020-01-04
Lidingös Jakub Altrichter och Modos Filip Sundell i mötet 2020-01-04
Lidingös Jakub Zajicek och Modos William Hildebertszon i mötet 2020-01-04
Lidingös Jakub Zajicek och Modos William Hildebertszon.
Lidingös Jakub Altrichter och Modos Vilmer Svartvadet i mötet 2020-01-04
Lidingös Jakub Altrichter och Modos Vilmer Svartvadet.
Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *