Inget sommarkafé på Hustegaholm

Lidingö22 maj 2020 kl 06.151

Sommarkafét på Hustegaholm kommer inte att öppnas i juni som brukligt är. Beslutet har fattats av omsorgs- och socialnämnden men inte heller pensionärsorganisationerna PRO och SPF, som bemannar kafét, vill öppna kafét av risken för smittspridning.

Sommarkafét i Hustegaholm, som drivs av pensionärsorganisationerna PRO och SPF, är ett populärt utflyktsmål under sommarmånaderna. Vid omsorgs- och socialnämndens senaste möte fattades beslutet att inte öppna Hustegaholms sommarcafé under juni månad med hänvisning till risken för smittspridning. Ett beslut som även pensionärsorganisationerna ställer sig bakom.

– Det är tråkigt att behöva hålla en så uppskattad verksamhet stängd men vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är bra att också pensionärsorganisationerna kommit till samma slutsats. Vi måste vara uthålliga i vårt arbete mot coronaviruset, säger Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden (LP).

Om förhållanden förändras och nya rekommendationer för sommaren gör det möjligt att öppna kafét, så finns det möjlighet att beslutet omprövas. Även om det skulle innebära att hålla öppet några veckor i augusti.

Om du hör till dem som brukar besöka kaféet och känner andra som också brukar vara där, tipsa dem om att kaféet håller stängt tills vidare.

Kommentarer

  1. När nu Hustegaholm sommarkafé kommer att vara stängt finns det ingen anledning för SL/Keolis att ändra tidtabellen för servicebussen Linje 923 som brukar trafikera Tor-Hustegaholm. Nuvarande tidtabell gäller t.o.m. den 18 juni.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *