Ingen ringer och ingen svarar

Foto: Pexels
Kåserier22 juli 2023 kl 04.32

Mobilen var inte på uppladdning som jag hade trott. Jag hade bara råkat glömma kvar den i skrivbordslådan kvällen innan. När jag väl insåg det hade min dotter redan hunnit skicka 6 sms-meddelanden samtidigt som en kvinna från hemtjänsten står i hallen. Hon hade blivit ombedd av min dotter att kolla läget när jag varken svarat på telefon eller sms. ”Nu får jag dåligt samvete,” ursäktade jag mig för ”falsklarmet,” men glömde förklara att mobilen hade legat i skrivbordslådan. Den unga kvinnan från hemtjänsten uppmanade mig att ringa min dotter för det var på hennes begäran som hemtjänsten fått rycka ut. 

Motorn hade börjat hacka oroväckande ute på vägen, berättade en vän idag. Panik, vad kunde ha gått fel? Men på verkstan hade familjen fått det lugnande beskedet att hackandet berodde på luftbubblor i bensinen. Å så skönt för alla parter att det inte var något värre. Med teknikens hjälp hade sonen fått veta hur bubblorna uppstått. Bra till nästa gång - och det bästa av allt, att de försvinner av sig självt.

- Jag tycker om bubblor men i andra sammanhang.

Vilka intensiva dagar det har varit. Jag berättade för min dotter att jag känt mig spänd och olustig under de senaste dagarnas politiska turer i Vilnius och i Ankara men då uppmanade hon mig att (genast) sluta följa Nato-rapporteringen. Men det är ju stört omöjligt - klart jag, lika väl som andra, måste få hålla mig uppdaterad. Nu blir det i alla fall kusinträff på måndag  nästa vecka på Bosön, ett resmål så gott som något, inte minst för fransoser som vill  undkomma medelhavsregionens värmebölja. Det är beklämmande, det som sker, med klimatet. 

Jag trodde kusinen med familj hade flugit hit men så hör jag att dotterdottern har bil här och att jag har blivit erbjuden skjuts. Tackar som bjuder men härnäst blir det färdtjänst till omväxling mot gåstavarna med vilka jag åter har avverkat ett par varv i parken. Det blir många bud där flexibilitet må vara ett nyckelord, men räcker det? Helst ska man vara tankeläsare också.

En granne beklagade sig för några år sedan att  ”…det är ingen som ringer och ingen som svarar”. Det gällde återigen något om en bil, mer begrep jag inte förrän långt senare. Det händer allt som oftast att folk talar i halva meningar. Om ingen ringer behöver heller inte någon svara…. Efter en tid beklagade jag mig för en annan granne och berättade hur luddigt jag fann grannens beklagande över att inte någon ringer. Men tvåan visste besked: hon försöker sälja sin lilla röda och måste först flytta den från gatan till parkeringsplatsen som nu är blockerad av hennes lilla blå (eller tvärtom).

Ja, inte kan jag hålla reda på hur många bilar grannarna har och än mindre vilken färg. Allting får man höra i efterhand.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *