Inga valsedlar delas ut på söndag

Stad & Politik16 september 2021 kl 05.072

Den 19 september är det kyrkoval. Du som är medlem i Svenska kyrkan och har fyllt 16 år får rösta i kyrkovalet. Du kan rösta från den 6 september fram till valdagen söndagen 19 september 2021. När du röstar påverkar du församlingens arbete, vars grundläggande uppgift är att fira gudstjänst, bedriva undervisning och att utöva diakoni och mission. Gudstjänster är till exempel högmässor, då man firar nattvard men också vigsel- dop- och begravningsgudstjänster. Undervisning vänder sig till både barn och vuxna som är nyfikna på kristen tro eller vill fördjupa sin tro. Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskor, djur och natur. Att möta människor som är utsatta, i kris eller sorg, i behov av stöd eller att bryta ensamhet.  

Personer som ställer upp i kyrkovalet kallas för kandidater. De representerar olika nomineringsgrupper. Nomineringsgrupperna driver de frågor som de tycker är viktiga för Svenska kyrkan och i kyrkovalet röstar man på de nomineringsgrupper och kandidater som man tycker bäst representerar ens egna åsikter. 

I vanliga fall hade du fått möta oss utanför vallokalerna på valdagen. Vi brukar inte stå där för att kampanja utan för att visa vår uppskattning till alla dem som röstar i kyrkovalet, dela ut valsedlar och svara på frågor. 

I år kommer vi på grund av pandemin inte att finnas där. Vi har fattat ett gemensamt beslut om att inte stå utanför vallokalerna för utdelning av valsedlar. Detta för att undvika trängsel. Vi tar ansvar för att inte utsätta dem som kommer för att rösta för onödiga risker till spridning av smitta.

Men vi finns här. Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar. Våra kontaktuppgifter finns på Lidingö församlings hemsida.  

Din röst är viktig!   

Arbetarepartiet Socialdemokraterna
Borgerligt alternativ
Centerpartiet
Fria liberaler i Svenska kyrkan
Miljöpartister i Svenska kyrkan De Gröna
Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan
Sverigedemokraterna

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *