Inbrott på Roburvägen

Lidingö22 december 2020 kl 05.53

Lidingö stads kommunpolis Pontus Enbom (han har bytt efternamn) skriver i Grannsamverkan: Den 16 december runt 16-tiden var det två inbrott i villor på Roburvägen i höjd med nr 20-22. Två maskerade gärningsmän syns på övervakningsfilm bryta sig in genom ett fönster på baksidan till en av villorna. Även på den andra villan gick man in genom fönstret på baksidan av huset och tillgrep julklappar som låg synliga under granen. Detta tillvägagångssätt skiljer sig mot tidigare inbrott från i höstas när en ensam gm bröt upp ytterdörrar.

I inbrotten på Roburvägen satt ett av fönstren relativt högt upp och var inte så stort. Gm bör därför vara relativt smidig och inte så stor. Att man stjäl julklappar är också ovanligt då man annars oftast endast stjäl smycken, pass och pengar. Min gissning är därför att detta rör sig om ungdomar. Var extra uppmärksamma på de hus där man ev. är bortrest.

Larmet utlöstes på en av villorna och väktare och polis var snabbt på plats men ingen gärningsperson kunde gripas. Inget signalement i nuläget.

Polisen märker en viss oro eller rastlöshet bland ungdomar. Det yttrar sig bland annat i att man hittar på massa dumheter som att slänga bangers/smällare på människor, kastar ägg på hus, slår sönder brevlådor med mera. Brottsrubriceringarna är ofredande och skadegörelse men skulle lika gärna kunna bli misshandel alternativt vållande till kroppsskada om hörseln skulle skadas i samband med att man får en bangers kastad på sig.

Prata med era ungdomar om allvaret i detta och kontakta 11414 ellerhttps://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/  om du får kännedom om någon affär som säljer smällare/bangers till ungdomar.

Det förekommer även fler fester med alkohol och att man kör berusade i mopedbilar från dessa fester. Polisen kommer ha extra fokus på nykterhet under jul- och nyårshelgen men jag ber er att prata med era ungdomar om att aldrig köra om man har druckit. Det kan bli ett konstigt samtal då era ungdomar inte har åldern inne för att dricka, men det förekommer dessvärre att de gör det.

Nu tar jag julledigt och är åter den 4 januari. Tackar alla för bra samarbete och engagemang samt passar återigen på att önska en god jul och ett gott nytt år.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *