Inbrott hos 90-åring på Näset

Lidingö5 augusti 2022 kl 08.031

I onsdags kväll får polisen en anmälan om att en man har trängt sig in i lägenheten hos en äldre kvinna. När en kvinna i 90-årsåldern ska ta hissen till sin lägenhet på Näset åker en främmande man med upp och tränger sig sedan in i hennes lägenhet med förevändningen att hon ska få handsprit från kommunen.

Kvinnan får till slut ut mannen från lägenheten. Det är i nuläget oklart om något stals vid händelsen, men polis har gjort hembesök hos kvinnan och tagit upp en anmälan om inbrottsstöld.

Kommentarer

  1. Med den kroppsdel man sitter på kan man räkna ut att detta skulle hända – men inte om man är ointresserad polis. Ensamstående nittioåriga damer på Lidingö är en utsatt målgrupp – men vem bryr sig om det? Inte polisen i varje fall. Förra veckan fick en nittioårig dam i närheten av Käppala skola påhälsning av två män som sade sig komma från Veterankraft. Båda pratade perfekt svenska men sade sig vara italienare. Den ena sade sig heta John. Dom åkte i en röd skåpbil. Den ena började klippa häcken medan den andra förklarade att Veterankraft på senare tid haft problem med betalning från pensionärer på Lidingö (hur dum får man vara) och att det därför krävdes kontant betalning. Damen ifråga anade direkt onåd och avböjde trots att hon erbjöds skjuts till bankomat i Lidingö Centrum och ynkryggarna avvek. Detta kunde polisanmälas efter två timmars väntan i telefon. Världen är galen och galnast är polisen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *