IFK Lidingö friidrott summerar en framgångsrik sommar

Kalle Ottfalk i U22EM-finalen i Jerusalem. Foto: Deca Text & Bild
Sport11 september 2023 kl 04.10

Vi har haft en fantastisk sommar med massor av tävlingar och personliga rekord. Varje PB är en seger och ett kvitto på att man utvecklas och blir bättre. Som vanligt har vi genomfört vårt sommarläger "Sommaridrottsskolan", som också är en ”tränarskola” för klubbens unga tränare. Läger-/tävlingsresor hör sommaren till och i år har vi bl.a. deltagit i Världsungdomsspelen i Göteborg. Årets SM-tävlingar tillhör sommarens höjdpunkter. Nu närmar vi oss hösten och Lidingöloppet där vi mobiliserar funktionärer i hela klubben. Tillsammans med IFK Lidingö Skid- & Orienteringsklubb engagerar vi också flera av Lidingös föreningar och ger dem en möjlighet att genom funktionärsarbete förstärka sin kassa.

Våra löpare Simon Sundström och Kalle Ottfalk har tillsammans med sina coacher Malin Sundström och Daniel Nilsson haft enastående säsonger. Dom är viktiga förebilder för våra aktiva och tränare och visar att man kan förverkliga sina drömmar i IFK Lidingö Friidrott.

17-årige Kalle försvarade sin 7:e plats i senior-SM på 1500 meter (den snabbaste finalen någonsin). Kalle var med på U20-EM i Jerusalem, där han i konkurrens med tre år äldre löpare tog han en imponerande 4:e plats på 3000 m.

Simon Sundström i VM-finalen i Budapest. Foto: Deca Text & Bild

Under 2023 har Simon hunnit med en final på inomhus-EM i Polen, tog ett SM-guld på 3000 m hinder och representerade Sverige på VM i Budapest och tog sig där till final. Han blev faktiskt näst bästa europé i grenen.

Simon & Kalle avslutade arenasäsongens mästerskap med varsin grenseger i U-finnkampen/Finnkampen Kalle på 1500 m och Simon på 5000 m. Även Malin var uttagen som grencoach i finnkampstruppen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *