IFK Lidingö friidrott summerar 2021

Sport30 december 2021 kl 04.33

Trots att vi, liksom hela Idrottsverige började året i motvind så måste vi vara stolta över hur vi lyckats genomföra sportåret 2021. Från att ha brottats med hårda tränings- och tävlingsrestriktioner har vi genomfört ett år som visat både utveckling och framgångar. Utveckling kan man tydligt se när personliga rekord slås och inte mindre än 700 slogs, summerades av vår sportchef Anders Walther 2021. 

Vi bärgade hela 27 SM medaljer i allt från U15 till veteran. Vår veteranstjärna Ingvar Lindqvist tog hela 5 guld i M80-klassen. Vi har haft i landslaget under året där Simon Sundströms OS-start och Olof Silvanders deltagande i J23 EM sticker ut.

Vi har som alla andra haft ett stort tapp av aktiva under pandemin, men det börjar så sakteliga återhämta sig. Vi lyckades med bedriften att genomföra både Idrottslekis och Sommaridrottsskolan med gott resultat. Deltagarsiffrorna var långt över förväntan! Vi har också invigt nya Lidingövallen, som ger oss bra förutsättningar för att förbättra situationen under 2022.

Förra året fick våra barn och ungdomar inte tävla inomhus, men nu har de äntligen fått chansen igen. På bilden till höger är Oliver Taha som slog till med 4 pallplatser och en femteplats (f. 2010) under Vinterspelen i Örebro i slutet av november. 

Vi har även genomfört vår egen inomhustävling, Luciaspelen, som är en av Sveriges största inomhustävling för barn och ungdomar. 624 deltagare gjorde knappt 1500 starter under tävlingshelgen. Mycket kvarstår av inomhussäsongen som toppas med SM för ungdomar, juniorer och seniorer.

Förra året fick våra barn och ungdomar inte tävla inomhus, men nu har de äntligen fått chansen igen. På bilden till höger är Oliver Taha som slog till med 4 pallplatser och en femteplats (f. 2010) under Vinterspelen i Örebro i slutet av november. Vi har även genomfört vår egen inomhustävling, Luciaspelen, som är en av Sveriges största inomhustävling för barn och ungdomar. 624 deltagare gjorde knappt 1500 starter under tävlingshelgen. Mycket kvarstår av inomhussäsongen som toppas med SM för ungdomar, juniorer och seniorer.

Vi avslutade 2021 med en ny tradition, IFK-Galan där vi samlade stora delar av föreningen för att umgås, lära känna och äta god mat. På galan delades flera priser ut och nedan är ett axplock (foton: Christer Klinth).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *