Idag uppmärksammar vi mäns våld mot kvinnor!

Debatt25 november 2021 kl 18.53

Mitt i all regeringskris och politiskt käbbel nationellt känns det för oss idag extra viktigt att tänka på de riktiga problem som finns där ute. Det är dessa problem som vi politiker är satta för att fokusera på och lösa.

Mäns våld mot kvinnor är ett sådant viktigt och stort problem. Låt oss därför idag på Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor skänka en extra tanke till dessa kvinnor.

På Lidingö var det förra året 70 kvinnor som polisanmälde att en till henne ansedd som närstående person utsatt henne för våld. 70 kvinnor! Det är 70 kvinnor för mycket.

Vi vet dessutom att långt ifrån allt våld som förekommer anmäls och att det utöver fysiskt våld nästan alltid också förekommer annat kränkande, kraftigt frihetsbegränsande beteende. Många gånger är det också detta psykiska våld och besvär som är det riktigt svåra att bli av med och reparera.

Vi gör givetvis allt vi kan för att minska det våld som kvinnor på Lidingö utsätts för. Och har du kunskap och förslag om vad mer vi kan göra, eller saker staden och politiken kan göra bättre? Skriv till oss!

2015 lät Lidingö stad genomföra en undersökning som visade att 26% av de svarande hade upplevt våld från en så kallad nära anhörig. Ja, vi skriver så kallad för hur nära kan någon som utsätter dig för våld egentligen vara? Den här typen av mätningar vill vi nu följa upp och göra om. Har det arbete som stadens medarbetare lagt ner gett effekt? Det är avgörande att ta reda på.

Håller du med? Hör gärna av dig - skriv här nedan eller skicka ett direkt meddelande till oss på Lidingömoderaternas facebook.

Ida Drougge, riksdagsledamot (M) Lidingö
Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande (M) Lidingö
Peter Lönnqvist, vice ordförande Omsorgs- och socialnämnden (M) Lidingö
Christel Söderberg, ledamot Omsorgs- och socialnämnden (M) Lidingö
Tinne Loveman, ledamot Utbildningsnämnden (M) Lidingö
Angela Langenskiöld, civilekonom och medlem (M) Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *