Ida Drougge (M) fick betala tillbaka

Ida Drougge. Foto: Riksdagen.
Stad & Politik24 maj 2019 kl 07.05

Ida Drougge (M), Lidingöbo och riksdagskvinna, fastnade i Aftonbladets granskning av ”Maktens kvitton”. Ida Drougge hade låtit skattebetalarna stå för hotell och traktamente under en ledig dag. Beloppet handlade om 2 630 kronor. Ida Drougge fokuserade under valkampanjen 2018 bland annat på hur slöseriet med skattepengar ska minskas.

Efter Aftonbladets granskning avgick flera riksdagsledamöter och några brottsutredningar påbörjades. Dessutom tvingades många ledamöter att betala tillbaka felaktigt utbetalda ersättningar, varav Ida Drougge är en av dem.

– Vi var på en studieresa i London och under resan så föll sista dagens programpunkt bort av någon anledning. Då det var oklart vad som gällde i såna situationer tyckte jag i efterhand när jag gick igenom resesräkningen att jag borde jag betala tillbaka och då gjorde jag det, säger Ida Drougge.

–Det var en utskottsresa med alla partier men sen hade vi moderater förlängt resan i två dagar för att göra flera studiebesök.

Resan gjordes 2015 men återbetalningen skedde inte förrän 16 augusti förra året efter att Aftonbladet gjort sin granskning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *