I morgon kommer dinosaurierna till centrum!

Lidingö24 september 2021 kl 05.20

Grosvenor Europe blir först i Sverige när fastighetsbolaget i september lanserar ett interaktivt AR-spel (Augmented Reality) i centrummiljö. Spelet Megaraptor, kommer till Lidingö Centrum i morgon den 25 september. Det är så klart ett spel som går ut på att via sin mobil hitta, föda upp och tävla med dinosaurier i centrumet.

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar bland annat Lidingö Centrum, har som vision att stärka sina centrumfastigheters roll som levande stadskärnor i sina respektive områden.

– Satsningen på dinospelet Megaraptor är ett innovativt sätt att göra våra centrumfastigheter än mer levande och attraktiva för olika typer av målgrupper under stora delar av dygnet. Spelet är också ett sätt att integrera den fysiska handeln med det digitala, vilket vi är först i Sverige med, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Megaraptor är ett interaktivt spel som spelas på besökarnas mobiltelefon på plats i Lidingö Centrum via en app. Spelarna letar upp dinosaurieägg som finns placerade runt om i centrumen för att fånga dinosaurierna, ge dem mat, boosta dem med energi och tävla mot andra dinosaurier på plats i Battle Arena.

Ett spel som Megaraptor har aldrig tidigare lanserats i köpcentrum i Sverige och Grosvenor Europe är därför först ut. Inspirationen till spelet kommer från Grosvenors stora köpcentrum Liverpool One i England där spelet Dinosaurs Unleashed har gjort stor succé. Under lanseringsperioden i Liverpool våren 2019, laddades spelet ner mer än 20 000 gånger och antalet förstagångsbesökare till centrumet ökade från 45 till 73 procent.

– Målet med spelet är att det ska vara roligt att besöka Lidingö Centrum. Spelet ger även hela familjen anledning till att besöka oss oftare och har därmed en positiv påverkan på våra hyresgästers omsättning, säger Carl Strufve.

Att Lidingö Centrum är fulla av dinosarier kommer inte att gå obemärkt förbi. I samband med lanseringen genomförs flera event på plats i centrum för att sprida vetskapen om appen. Det kommer också att finnas park rangers på plats som informerar om spelet och hjälper till vid behov.

Flera av hyregästerna arbetar även med dinosarietema. I Lidingö Centrum kommer flera butiker att lyfta fram allt de kan på dinosarietemat, böcker och pussel med dinosaurier.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *