Hjälp till Ukraina

Lidingö4 mars 2022 kl 12.332

Lidingö hembygdsförening känner stor sorg över det som nu pågår i Ukraina. Som ett uttryck för vår humanitära inställning skulle vi vilja skicka ut en apell till Lidingöborna att ge bidrag till alla dem som blivit hemlösa, tagit till flykten, förlorat anhöriga, hus, hem och tillgångar och som lider mentalt och fysiskt oavbrutet. Det är omöjligt att se de hjärtskärande scenerna utan att reagera. 

Hembygdsföreningen har dessvärre inte möjlighet att administrera en insamling och står därför handfallna inför den otroligt viktiga uppgiften att bistå våra medmänniskor. Vi vänder oss därför till Lidingö Nyheter och hoppas att denna apell kan få en plats så snart som möjligt i tryck. Det finns ett antal organisationer, som kan förmedla den hjälp som vi är säkra på att Lidingöborna vill bistå med.

Vi vill understryka att vi inte tar politisk ställning, men vi vill bidra till att hjälpa och kanske även rädda liv.Lidingö - Swisha idag!


Robert Hallenborg 
Ordförande Lidingö Hembygdsförening

Lidingö Nyheter skriver under

Lidingö Nyheter stödjer självklart Hembygdsföreningen i denna viktiga fråga och uppmanar läsarna att följa er uppmaning. På nätet finns många hjälporganisationer dit man kan skänka en slant. Välj en mottagare som du tror på.

Stort tack för ditt engagemang!

Andreas Lindberg
Chefredaktör Lidingö Nyheter

Kommentarer

  1. Tack Robert och Andreas!
    Ett mycket välkommet initiativ för Ukrainas folk.
    Jag skall självklart swisha till någon pålitlig organisation idag.
    Stort tack!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *