Hjälp polisen rädda liv!

Debatt26 augusti 2020 kl 05.257
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Lars H Ericsson
Ordförande i Lidingöpartiet

Kommentarer

 1. Tack Lidingöpartiet och Lars H Ericsson för en mycket bra insändare och initiativ. Hoppas att det kan bli verklighet med kameror på broarna inom en snar framtid, vi hoppas också att vänsteretablissemanget ändrar åsikt nu.

  Styrelsen SD Lidingö genom
  Göran Borgenvik Ordförande för SD Lidingö

 2. Tack Göran Borgenvik! Tyvärr har jag inga förhoppningar när det gäller vänsteretablissemanget och inte heller de s.k. Januaripartierna, varken nationellt eller lokalt. De är fast i sin flumpolitik inom migration och kriminalpolitik som steg för steg sänker ned Sverige i ett stort mörker.

  1. Vill som f.d nämndeman påpeka att de två som 18 o 19 år, rånade 14-15-åringarna på sina mobiltelefoner förra året, kunde åka fast tack vare olika kameror i t-banan och på andra ställen där det tydligt framkom vilka de var .Lars H Ericsson har helt rätt i att det behövs också på Lidingö.

 3. Man häpnar ! Nu visar Lidingöpartiet sitt rätta ansikte och det är dags att slå sig ihop med SD. Det är en skrämmande människosyn som går ut på att på Lidingö skall bara välsituerade människor bo. Andra skall stoppas vid Lidingöbroarna. Det har t.o.m. kommit förslag om trafikspärrar.Det är nog bäst att man kan legitimera sig och visa att man bor på Lidingö !

  Hur skall det bli med de kriminella utifrån som av kriminalvården och socialförvaltningen placerats på Lidingö för att rehabiliteras ? Skall dom släppas igenom ? Våra egna som slängt 16 elsparkcyklar i vattnet vid Ropsten eller gjort andra brott, skall dom få komma hem ?

  Vi 40-talister har upplevt hur kristen etik och moral byggde vårt vårt högtstående samhälle där fattiga och rika kunde samsas. Avkristningen som ersattes av mångfald har raserat allt. Då jag kom hit 1965 var Lidingö en idyll med både fattiga och rika i ett samhälle som fungerade. Nu skall de fattiga som servar oss bo i utanförskapsområden. Det är förskräckligt att inte bara stenrika nu bygger alltmer spjutstaket och tekniska skydd mot inbrott därför att polisen och rättsväsendet totalt förlorat kontrollen.

  Jag har kämpat hårt både i den lokala och rikstäckande debatten om rättsväsendet, bl.a. 28 artiklar på Dagens Juridik. Först nu börjar man förstå vad jag velat åstadkomma. Ingen bryr sig om ”värdegrunder” då samhället är så detaljreglerat. Under Coronan har det blivit absurt och nu lever allt fler efter egna lagar.

  Jag vill leva i ett fritt och humant samhälle där även kriminella får plats men straffas för sina brott och sedan hittar en plats i samhället !

 4. Anders Bergstedt. När samhället är i allvarlig kris (och att det är så brukar ju inte minst du ofta framhålla) måste alla goda krafter samverka. Lidingöpartiet samverkar vid behov med alla kommunfullmäktigepartier som har samma uppfattning som vi i olika frågor. Vi är inte bundna av några dogmer eller dekret utfärdade av centrala partihögkvarter.

  Jag och Lidingöpartiets ledning vill också leva i ett fritt och humant samhälle, där även kriminella får plats, när de väl avtjänat straffen för sina brott. Som jag ser det är ett nytt och stort samhällsproblem att vi numera har brottslingar i Sverige som tycks känna noll samhörighet med det svenska samhället och de laglydiga människor som bor här. Det är en mycket allvarlig situation som kräver nya lösningar.

  Kameraövervakning är en viktig del i verktygslådan för att brottslingar ska kunna identifieras och lagföras. Trygghetskameror var också något som Lidingöpartiet hade med i vårt valprogram 2018. Att se över möjligheten att införa trygghetskameror på ön är också en del i Majoritetsprogrammet 2019-2022. Jag ser inga problem med att även Sverigedemokraterna stödjer den politiken, gör du?

 5. Det vore bättre om Anders Bergstedt höll sig till sakfrågan. Kameraövervakning är ett hjälpmedel för att klara upp brott och för att rättsväsendet ska kunna lagföra de skyldiga. Förstår inte hur han kan få det till att människor skall stoppas från att resa över bron till Lidingö? Är det kanske så att frågan om kameraövervakning är så självklar att han måste frångå sakfrågan för att ens ha något att säga.

 6. Möjligheten att få sätta upp övervakningskameror är noll. Därför misstolkas dessa förslag och det ger fel signaler.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *