Historisk poäng för J18!

Lidingös Petr Tom (foto: Jonas von Hofsten, bild från tidigare match mot Modo).
Sport6 januari 2020 kl 17.00

För första gången i Lidingös J18-historia tog laget poäng i Allsvenskan, trots förlust mot Björklöven med   1-2 (0-0)(1-1)(0-0)(0-1) skott: 35-35.

En poäng kunde mycket väl varit tre, för det var en mycket jämn match. Tyvärr så blev det en utvisning som avgjorde.

Lidingös Lucas Selling i mötet med Modo.

I jämna matcher är det ofta disciplin inom laget som har stor betydelse och ibland är det svårt att styra sin känslor. Domaren hade inget val när han dömde en fem minuters utvisning, men nog borde en ”Björklövare” haft en tvåa på samma gång?

Tyvärr kommer det med stor sannolikhet kosta ett par matchers avstängning för skallning.

Första perioden var spelövertaget i hemmalagets klubbor, men det brast i avslutningarna. Ett par utomordentliga lägen missades. Andra tredjedelen var Björklöven något bättre, och i den tredje perioden återtog Lidingö initiativet.

Det var bortalaget som tog ledningen i matchen efter 31:26 i spel fem mot fyra.

Lidingös Adam Nedelka i mötet med Modo.

Kvitteringen kom knappa fyra minuter senare när William Hedman (14) tog hand om en egen(?) retur med hjälp av Zajicek och Sindelek.

Hade Lidingö kunnat utnyttja sina fina målchanser hade segern stannat på ön, men bra försvarsspel av Björklöven i kombination med att den rätta skärpan i avslutningarna saknades gjorde att matchen gick till förlängning.

Där avgjorde poängligavinnaren i Norrgruppen (Elliot Ekefjärd) med en styrning i numerärt överläge. Utvisningen på fem minuter som hängde kvar in i övertidsspelet.

Lidingös Petr Tom i mötet med Modo.

Många bra insatser var det och vill ge hela laget överbetyg. Några extra plus till Isak Karlsson, Josef Nemecek, William Hedman, Jakub Zajicek, Marko Sandelgård, Jakub Altrichter. Borde kanske räkna upp hela laget!

De två inledande matcherna i Allsvenskan har visat en sak – den viktigaste – att Lidingö har ett lag som väl kan mäta sig med lagen från Norrgruppen. Kanske viktigare än att det ”bara” blev en poäng i matcherna.

På torsdag är det dags igen på bortais mot Almtuna.

En människa borde aldrig skämmas över att han har fel. Det är ju bara att med andra ord säga att man är klokare idag än igår!

Text: Lasse Kinch
Foto (från tidigare match): Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *