Hersby söker företagare till nytt teknikprogram

Näringsliv24 september 2021 kl 03.38

För att locka fler elever till vidare utbildning inom teknikområdet startar Hersby gymnasium ett helt nytt teknikprogram. Programmet bygger på ett nära samarbete med näringslivet och nu söker man företagare som vill vara med och bidra med sina erfarenheter. Är du en av dem?

– Vi letar efter företag som jobbar inom teknikområdet gärna med inriktning mot design eller produktutveckling, men det behöver inte vara inom någon specifik bransch. Samarbetet kan se olika ut, beroende på vilka möjligheter företagen har. Det kan handla om inspirationsföreläsningar, studiebesök, praktikplatser och möjlighet för eleverna att genomföra sitt examensarbete på företaget, säger Patrik Nimmerstam, rektor på Hersby gymnasium.

Programmet som planeras starta hösten 2022 är högskoleförberedande och ger behörighet att studera vidare på exempelvis KTH.
─ Genom kontinuerlig kontakt med näringslivet under utbildningen tror vi att teknikprogrammet blir mer intressant och relevant för eleverna. Företagen får i sin tur en rekryteringsbas inför framtiden där kompetensen stämmer bättre överens med deras behov, säger Patrik Nimmerstam.

Intresserad?

Kontakta Anna Ruritz, biträdande rektor
E-post: anna.ruritz@lidingo.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *