Hersby gymnasium- Kuben till Kungsträdgården

Foto: Hersby Gymnasium
Lidingö19 juli 2019 kl 05.11

Under läsåret har eleverna på Hersby gymnasium varit en del av Raoul Wallenberg Academys program "Kuben- Varje människa kan göra skillnad". Programmet innebär att 34 stålkuber placerats ut på olika skolor både nationellt och internationellt. Den 29-31 augusti ställs kuberna ut i Kungsträdgården som en stor utställning, rapporterar Mynewsdesk.

Varje kub representerar en artikel i FN:s allmänna deklaration om mänskliga rättigheter. Hersby gymnasium har under läsåret arbetat med artikel 2: "Rätten att inte diskrimineras". Under årets gång har skolan besökts av en rad föreläsare inom ämnet och en hel vecka tilldelades även arbetet mot diskriminering. Veckan kantades av panelsamtal, diskussionsgrupper och föreläsningar. Avslutningsvis fick eleverna själva framföra egna tal och sånger om mänskliga rättigheter i samband med att kuben invigdes.

– På Hersby har hela skolan varit engagerad, allt från elever och lärare till vaktmästare och rektor. Det märktes inte minst på den lokala invigningen när hela skolan befann sig på skolgården och elever höll tal och underhöll på det trädäck som byggts upp intill Kuben, säger Mattias Andersson, projektledare för Kuben, Raoul Wallenberg Academy, till Mynewsdesk.

Nu flyttas kuben från skolgården till Kungsträdgården där den blir en del av en större utställning. Den 29 augusti kl 10 invigs utställningen på Kungsträdgårdens stora scen. Därefter är utställningen öppen för allmänheten 30 och 31 augusti kl 10-18.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *