Herrfrisör med attityd

Ali Al-Nuaimi och Hadil Akashi, Foto: Redaktionen
Näringsliv25 juli 2023 kl 03.021

På Bodalsvägen, mitt emot den gamla Bowlinglokalen har en barberare öppnat. Namnet är utan tvekan djärft: The G.O.A.T Barbershop, vilket på svenska blir "den bästa genom tiderna". Vi på redaktionen begav oss dit för att höra deras historia kring namnet och öppnandet på ön.

Hadil Akashi, 22 och Ali Al-Nuami, 27, är ett gift par som jobbat med frisering och barbering under många år. Till en början hyrde Ali en stol på en annan barberarshop i Sundbyberg. Nu var han sugen på att starta eget tillsammans med sin fru.

– Jag tyckte det fanns ett för lågt antal renodlade barberare på ön, säger han.

Hur har ni tänkt kring namnet?

– När jag jobbade i Sunbyberg och Finland, sa alltid mina kunder till mig att jag var "the goat", det vill säga, den bästa genom alla tider. Jag tänkte därför ta med mig den titeln till vår nya barberarshop. Jag försöker efterfölja den perfektion som mina tidigare kunder applicerat på mig.

Ali har jobbat som barberare i 14 år och älskar sitt jobb, men tillvaron på salongen i Sundbyberg passade inte honom. Han ville inte längre hyra en stol och följa andra människors regler. Tillsammans med Hadil tog de sakerna i egna händer.

– Vi såg att lokalen legat ute en stund på nätet. Vi tvekade lite, men valde att ta en risk, och här är vi i dag, säger han.

Även om Ali nu är sin egna chef, så stämmer inte det riktigt. Det är nämligen Hadil som rättsligt är chef över salongen. Hon är också utbildad frisör, men har tagit en paus från jobbet då paret nyligen fått barn. 15 juni öppnade salongen officiellt som ett familjeföretag och Ali och Hadil är optimistiska till verksamheten på ön.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *