Hedersutmärkelse till Elfviks gård

Hedersutmärkelsen överlämnades av Hans Wiklund, kommungruppsordförande LRF:s Stockholmsavdelning, Mälardalen, till Johanna Lagercrantz och Lennart Sund. Foto: Staffan Sund
Lidingö18 februari 2020 kl 07.201

-–Så här glad kan man bli för en Hedersutmärkelse för att ha välkomnat utrikesfödda och främjat integrationen i det gröna näringslivet. Det säger Johanna Lagercrantz på Elfviks gård efter att ha fått LRF:s utmärkelse "Ambassadör för integration i Stockholms Gröna Näringsliv".

– Om man ska vara riktigt ärlig, och det ska man, så är det riktigt pinsamt vilka fördomar vi alla har. Vi tänker att alla nyanlända från Afghanistan eller Syrien har jättemycket erfarenhet av jordbruk och djur, att många vill jobba inom jordbruket. Att dom sen kommer från t.ex. Kabul, en stad med 4 miljoner invånare, betyder ju inte att de har så mycket mer jordbrukserfarenhet än bratsen på Stureplan. Vi har under flera år sagt att vi gärna tar emot nyanlända men det har varit jättesvårt att få napp, varken Arbetsförmedlingen eller LRF har hittat lämpliga personer. Däremot har Lidingö stad lyckats med det. Tack för det, säger Johanna Lagercrantz på Elfviks gård.

Kommentarer

  1. All heder till er båda, Johanna och Lennart – och varmt grattis till utnämningen. Jag har nära kontakt med några ungdomar från Afganistan. Så fina, artiga och duktiga i skolan. Många med fördomar har kanske aldrig mött en ensamkommande. Tack också till Lidingö stad.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *