Hård kamp för herrarna i Gångsätrahallen

Sport11 oktober 2023 kl 03.04

Inför en rekordpublik i Gångsätrahallen kom gästande Åkersberga HK på besök. Många hade förväntat sig en enkel seger för hemmalaget Lidingö SK, men matchen bjöd på en överraskande twist. LSK mötte ett ungt, hungrigt, spelskickligt och snabbt Åkersberga HK som visade sig vara en tuff utmaning.

Det var nyförvärvet Jacob Rimbe som satte tonen de första tio minuterna med imponerande fyra snabba mål på egen hand. Båda lagen följdes åt under den första halvleken, och det var först när LSK:s målvakt, Willy, räddade två raka straffar som hemmalaget tog ledningen. Vid halvtidsvilan stod det 15-14 till LSK.

Andra halvlek fortsatte som ett ställningskrig, där LSK:s rutinerade försvar läste Åkersbergas passningar och skapade möjligheter för omställningar. Det resulterade i enkla mål av Martin Alm och Wictor Brage. Trots några små ryck från LSK var det Åkersberga HK som kämpade sig tillbaka in i matchen med smart försvarsspel.

Men genidraget kom från LSK:s bänk när de satsade på att sätta in Hugo Dyren som målvakt under den sista kvarten. Dyren, en lokal talang med erfarenhet från Boden föregående säsong, spikade igen målet i tio minuter. Detta ledde till en betryggande femmålsledning för LSK. Slutresultatet blev 34-28 till förmån för Lidingö SK.

Matchens lirare utnämndes till Wictor Brage

Målskyttarna för LSK var Jacob Rimbe 9 mål, Martin Alm 8, Wictor Brage 6. David Rimbe 3, Johan Juliusson 3, Carl Sundelin 2, Daniel Espling, Fredrik Chipperfield och Marcus Reinholdsen bidrog med varsitt mål till segern.

Björn Suurwee

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *