Här kan du ladda bilen!

I Lidingö Centrum finns Lidingö stads enda två laddstolpar.
Lidingö28 maj 2020 kl 06.302

På nätet, alltså inte elnätet utan internet, finns en officiell sida (https://uppladdning.nu/List.aspx#SE)  för var man kan hitta laddstolpar. Söker man på  Lidingö får man fram tiotal platser med ett 30-tal uttag. Vissa av dem är för snabbladdning (3,7 kW) och vissa är vanliga uttag.

Här finns det laddstolpar på Lidingö, men det är inte alla som är tillgängliga för vem som helst.

Det ska dock noteras att alla inte är tillgängliga för allmänheten. OKQ8 och Bosöns laddplatser är exempelvis inte offentliga. Vidare har Högberga Gård 10 st, men 8 st är hänvisade enbart för gäster.

Högberga Gård har hela 10 stolpar. Åtta av dem är enbart till för gäster.

Max och ICA Kvantum har två respektive fyra, som man kan nyttja om man är och handlar där. Lidingö centrum har två publika, längst bort på parkeringen utanför Tor/Firren. Räknar man de laddstolpar som är publika, inklusive affärer (men inte exvis Bosön och Högberga Gård) får man 18 laddplatser. På Lidingö finns det drygt 1 400 registrerade el/hybridbilar. EU-normen säger att det ska finnas 10 procent laddstolpar räknat till antalet bilar som kan nyttja dem, alltså borde Lidingö ha 140 stolpar.

Flera partier efterlyser nu fler laddstolpar eller åtminstone en plan för att införande. Den 20 maj var det Centerpartiet som förde fram tanken på att ha upprätta en handlingsplan för införandet av laddstolpar och i förrgår var det Lidingömajoriteten som hakade på trenden.

Du hittar de 18 laddstolparna här: https://uppladdning.nu/List.aspx#SE

Kommentarer

  1. Vi har 3 laddstolpar på gång vid parkeringen på Ekholmsnäs Golf Lidingö. Kommer vara på plats inom några veckor. Tillgängliga för alla besökare i området, golfare som icke golfare!

  2. Lägg pengarna på kommunal service som är tillgänglig för alla öns medborgare, där finns många hål att fylla, allt från ungdomsverksamhet till åldringsvård, parker, lekparker och allt möjligt
    Har man råd att köpa bil får man se till att ha råd att förse den med el eller bränsle

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *