Hänsynslösa pojkar i Torsvik

Debatt8 december 2020 kl 05.232

Som Lidingöbo, känner jag mig oftast stolt över barnen och ungdomarna på ön. Speciellt på tunnelbana och bussar, då de flesta i regel är hänsynsfulla.

Dock är jag mycket ledsen över några pojkar i Torsviks skola. Många äldre säger att de knappt törs handla på Torsviks Tobak längre, på grund av att skolbarn från Torsviks skola går in i stora klungor, trots att skyltar sitter uppe om högst fem personer i taget i affären. När någon säger till att de får vänta utanför, svarar de "håll käften" och ignorerar det fullständigt.

Kan inte föräldrarna förklara för dessa pojkar vad vi brottas med i nuläget och vilka risker de utsätter andra för? Oftast säger också flickorna från samma skola till dem, men de bryr sig inte i alla fall. Vem vill de imponera på med sin dåliga attityd?

Tidigare i somras var det en av pojkarna som hostade mot äldre som passerade och sedan skrattade tillsammans med de andra. Med den inställningen och attityden, kommer nog dessa pojkar inte att vara så välkomna i varken arbetsliv eller samhället.

Så snälla föräldrar, rädda dem i tid, så slipper ni förhoppningsvis större bekymmer med dem i framtiden.

Iréne Borgenvik,
kund och medmänniska

Kommentarer

  1. Just där uppe blev en kille tillsagd att gå åt sidan, då kom hostan mot en äldre. Pojken fick då veta ”hosta en gång till så ska du få flaskan du håller i nerkörd i halsen,, sen kan du hosta”
    Grabben såg ut som en fiollåda,, å kanske lite rädd. Hoppas han förstod allvaret,,,nästa gång kanske han/dom hostar på fel person

  2. Detta respektlösa beteendet är dessvärre en olycklig trend på Torsviks skola kan jag säga som förälder till en tidigare elev där.
    Vi avslutade sista året på Torsviks skola och den allmänna jargongen i den klassen va att skolan och föräldrar försökt verka emot detta tonfall vissa ungdomar har men tyvärr så smeks det alltför ofta medhårs istf att sätta ner foten direkt. Detta mot både elever och föräldrar till elever som inte beter sig enligt skolans värdegrund. Dessvärre verkar det inte finnas varken rätt verktyg eller energi att ändra på dessa elevers attityd, lika lite som föräldrarna till dessa utpekade elever tror att problemet är verkligt.
    Men en sak är säker tror jag, det är ett fåtal elever som utmärker sig och det är viktigt att dra all över en kam.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *