HANDLA LOKALT OCH BOKA INTE AV – BOKA OM

Näringsliv29 april 2020 kl 06.50

– Detta går som ett mantra över ön – säger Katarina Palmstierna, som leder arbetet i Lidingö Näringsliv vars uppgift är att utveckla näringslivet på ön.

– Jag har under 27 dagar skrivit om företag i coronakrisens spår här på facebook - ett om dagen för att få en förståelse för vad som händer i företagen på ön. Det tänker jag fortsätta med så länge det är som det är. Men idag vill jag själv ge några korta reflexioner och en önskan.

Det märks att Lidingös företagare är entreprenörer! De analyserar situationen, hittar nya kreativa vägar till sina kunder, ställer om snabbt och ger inte upp! Imponerande!
Aldrig har väl Lidingöbor ”ställt upp” så mycket på öns företag som nu i Coronatider, genom att på olika sätt stödhandla – det har skapats en stark ”Vi-anda”.
Lidingöbor verkar ha ”upptäckt” många av våra fina företag på ön, nu när man inte åker till andra sidan bron – härligt!
Fler företag säger att de skapat ”starkare relationer” till sina kunder genom att de fått hitta lösningar tillsammans när det gäller avstånd, betalning, storlekar, hemkörning m.m..
Våra politiker och kommunen gör vad de kan och får göra och vi jobbar bra tillsammans.
Tillsammans kommer vi inte kunna rädda alla företag på ön, men vi kan bidra till ett livskraftigt näringsliv på ön, även efter krisen.

Så min önskan: (Förutom att hålla avstånd och tvätta händerna:-), är att vi alla på ön, nu fortsätter att stödja våra företag efter bästa förmåga, även efter påsk, kanske inte bara genom att köpa, utan även ett litet samtal och fråga hur det är – Vi tar oss igenom detta tillsammans på vår fina ö.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *