Gustafkliniken öppnar idag

Näringsliv6 februari 2023 kl 11.44

Therese Varre Almesjö ville bli läkare redan när hon var fem år, och idén att starta en egen klinik föddes också i tidig ålder – jag är ju både humanist och entreprenör, säger Therese. Genom Gustafklinken blir det nu verklighet, och jag har fått möjlighet att forma en vårdcentral på mitt sätt.

– Intresset för psykosomatik, det vill säga kopplingen mellan psyket och sjukdomar har alltid intresserat mig, fortsätter Therese, och jag har en stark tro på att med personlig och bra vård kommer man långt. Jag vill att mina patienter ska känna sig välkomna när de kommer till kliniken, och därför vi har en ”värdinna” som tar emot i dörren, bjuder på kaffe, tar emot frågor och slussar patienterna till receptionen som inte alls ser ut som en klassisk vårdcentral.

Rummet har varma mjuka färger i olika gröna nyanser och är möblerat som ett trevligt vardagsrum.

– Jag vill att alla som kommer hit ska slappna av och känna trivsel, och det gäller både barn, deras familjer och äldre, säger hon. Självklart ska det vara bra vård, och alla som arbetar här delar samma vision om det personliga mötet med patienten - och de har omhändertagande i blodet. Vi är ett fantastiskt sammansvetsat team på cirka tio personer idag, och vi kommer att bli fler.

Gustafkliniken är också i hög grad digital med den senaste tekniken, så alla tider bokas enkelt på nätet eller via mobilen. Om man inte vill eller kan komma till kliniken blir det videomöten.

– Att ha öppet på kvällar och helger är självklart för oss även om det kanske inte är lönsamt, men det är en service som vi vill ge dem som listar sig på Gustafskliniken - man vet ju aldrig när man blir sjuk, säger Therese, och lägger till att de även har hemsjukvård om så behövs.

Vårdcentralen har fått sitt namn ”Gustafkliniken” efter hennes morfar, son och bror som alla heter Gustaf.

– När min bror hastig gick bort under en löprunda och då kom kraften att våga starta min egen vårdcentral, säger Therese.

– Det krävdes dock en del startkapital och under pandemin startade och drev jag tre testbolag och fick på så sätt ihop så mycket att jag vågade börja leta efter lokaler. Precis då fick jag veta att lokalen som Capio hade skulle bli ledig, och det blev en perfekt timing även om jag just då väntade mitt femte barn. Lilla Edvard är idag fyra månader och en solskensstråle som alltid är med mig på jobbet, avslutar Therese.

Gustafkliniken öppnar idag, den 6:e februari och man kan lista sig på www.gustafklinken.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *