Gustaf Dalénpriset till paret Versteegh

Gerard och Cecilia Versteegh. Foto: Katarina Palmstierna
Lidingö8 november 2023 kl 03.041

Cecilia och Gerard Versteegh är mottagare av 2023 års Gustaf Dalénpris. Med start 1978 har paret Versteegh gått från bensinstation och videouthyrning, till att nu driva Apotekstjänst, erbjuda logistiklösningar genom Bonver Logistics och Gåshaga kafferosteri. I dag sysselsätter Bonverkoncernen över 450 personer på Lidingö.

Gustaf Dalénpriset är Lidingö stads utmärkelse till någon med tydliga band till Lidingö och som verkar i Gustaf Daléns anda. Paret Versteegh uppfyller väl de kriterier som priset stipulerar: entreprenörskap, innovation, ledarskap och samhällsbyggande.

"Gustaf Dalén är en mycket stor förebild. Det är en fantastisk ära att få ett pris i hans anda", säger Gerard och Cecilia Versteegh.

Priset kommer att överlämnas vid en ceremoni den 30 november som också var Gustaf Daléns födelsedag.

Läs mer på Lidingö stads hemsida.

Kommentarer

  1. Borde inte Stockby företagsby läggas ned och flyttas till Arninge? (närmste företagsby antar jag). Området skulle kunna omvandlas till många ”småskaliga, trevliga bostäder” i sann M Källenfors anda. Framkörningsavgiften slår med råge överpriserna på Lidingö för ingenting. Varför ska Lidingös näst största arbetsgivare ligga i världens ände Gåshaga? För att ägarna sedan länge äger fastigheterna och har låga lokalkostnader? Vem bryr sig om miljön? Hur stor del av de anställda bor på Lidingö? 15%? Kassa kommunikationer och bilåkande. Bra för miljön?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *