Grosvenor tänker inte sälja Lidingö centrum

Näringsliv22 februari 2021 kl 04.46

Niam, fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar, har köpt Haninge Centrum av Grosvenor Europe och då kommer givetvis frågan om Lidingö Centrum också är till salu.

Lidingö Näringsliv frågade Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, som säger;

– Försäljningen är en del av vår investeringsstrategi och vi kommer att fortsatt aktivt investera i Stockholmsregionen. Vi har sedan förvärvet 2011 arbetat med att utveckla Haninge Centrum till en attraktiv stadskärna och när Niam tar över fastigheten efter tio år, är den i betydligt bättre skick än när vi förvärvade den och med stor utvecklingspotential.

– Vad gäller Lidingö Centrum som vi köpte 2018, är det inte aktuellt att säja och som jag tidigare har berättat är vi inte beroende av någon annan partner gällande just Lidingö utan det är helt en egen Grosvenor investering, säger Carl.

– Våra planer är fortfarande att vidareutveckla Lidingö Centrum, som har en stor potential. Just nu har vi största fokus på att hitta hyresgäster till gamla biblioteket. Några kontrakt är redan klara och vi hoppas snart skriva kontrakt med en restaurang till. Förhoppningsvis blir det klart nu under våren och ombyggnation kan starta, avslutar Carl.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *