Gröndahl tar över efter Vinstock

Mats Gröndahl började på nya jobbet i måndags.
Stad & Politik3 november 2021 kl 05.13

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden fick en ny ordförande den 1 november. Det är Mats Gröndahl (M) som tar över efter partikollegan Fredrik Vinstock.

Det blir Mats Gröndahl som övertar ordförandeskapet i miljö- och stadsbyggnadsnämnden efter Fredrik Vinstock som lämnar av privata skäl. Mats har flera års erfarenhet av politiskt arbete. Bland annat har han suttit i byggnadsnämnden under flera år. Tekniska nämnden, tomtbolaget, Lidingöhem, Stockholms brandförsvar och kommunfullmäktige.

Hur känns det?
– Det blir spännande, intressant och roligt att få vara med i arbetet att utveckla hur Lidingö kommer att se ut och utvecklas i framtiden.

Hur skulle du beskriva du dig själv?
– Gift, 4 barn och 6 barnbarn. Civilingenjör som arbetat med strategiarbete och försäljning. Sedan 1990 entreprenör har startat många företag. Bland annat inom IT, hälsokost, konsultföretag och utbildningsföretag. I dag pensionär som jobbar som aktiv ordförande i det egna IT bolaget. Som person är jag analytisk, lyhörd och lugn. Gillar skidåkning och fjällvandring.

Vad tror du blir din och nämndens främsta utmaning?
– Att hinna med alla uppdrag som ligger för hantering. Samt att balansera alla intressen så att alla berörda känner sig nöjda med de beslut som vi tar. Miljöfrågor ligger också under nämnden ansvar, här kommer många viktiga frågor att behöva behandlas och beslutas.

Källa: Lidingö stads hemsida

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *