Gratispåsar till hundarna

Lidingö8 januari 2023 kl 03.331

För att få ett renare Lidingö finns det 29 stationer med hundbajspåsar på olika platser på ön, kan man läsa på stadens hemsida. Påsarna är gratis och tillverkade av majsstärkelse, det gör att de bryts ner i naturen om de skulle råka hamna där.

Stationerna kallas Tikspac-stationer och är reklamfinansierade. De är monterade på befintliga stolpar och förhoppningen är att du med denna service ska bli bättre på att plocka upp efter din hund och att påsen därefter hamnar i någon av alla de skräpkorgar som finns utplacerade runtom i staden.

Tikspacstationerna sköts av Lidingö stads dagliga verksamhet och stationerna fylls på en gång i veckan. Är påsarna tillfälligt slut så dröjer det inte länge förrän det finns nya på plats.

Skräpfri ö

Vi kan alla hjälpas åt att hålla vår ö fri från skräp. Enligt Miljöbalken får du inte skräpa ner utomhus på en plats som allmänheten har tillträde till eller insyn i. Bestämmelsen riktar sig mot alla som skräpar ner, även markägare och fastighetsägare, oavsett om det är i naturen eller i bebyggda områden. Det gäller alltså även din egen tomt.

Läs mer på Lidingö stads hemsida

Kommentarer

  1. Med tanke på hur det brukar se ut på Dalenums kajområde, dvs betongen närmast vattnet, där alla hundägare går och INTE plockar upp efter sig när det snöar – men i tö, som just idag, så dyker sk*ten upp i dubbel bemärkelse som bruna sk*tfläckar på den gråa betongen…

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *