Gratis broddar istället för saltsopning

Lidingö19 januari 2021 kl 05.426

Du kanske har följt debatten om att Lidingö stad har slutat med saltsopningen av cykel och gångvägar? Som en liten kompensation finns gratis broddar att hämta på stadshuset till alla Lidingöbor som fyllt 65 år. Tanken är att förebygga och minska antalet fallolyckor.

Staden delar ut broddar på flera platser på ön, har du inte möjlighet att hämta kontakta stadens Kundcenter på telefon 08-731 31 32.

Broddarna finns att hämta utanför Mötesplats centrum, Stadshusets entréplan, kl 10.00–15.00 varje vardag.

Man har delat ut broddar sedan i slutet av november och intresset är stort. Därför har vissa storlekar tagit slut (för tillfället). Enligt stadens hemsida finns storlekarna 34-36 och 41-43. Men inte 37-40 och 44-47 igen.

En läsare skickade in bilder från sin cykelväg till jobbet i morse (tisdag). Bilden visar hur det såg ut på Kyttingevägen i Sticklinge. Igår, måndag var det 1 dm djup is-modd. Idag tisdag var det bättre på vissa platser, men inte bra...

Kommentarer

 1. Hur blir det för oss som inte fyllt 65 men ändå halkar runt på vägarna i färd med att försöka ta oss till arbete?

  All snöröjning verkar ha tagit en paus, det är
  Halt och moddigt.

  Cykeln parkerad hemma.

  jag trängs på bussen med andra som inte tagit med sig munskydd.

  Jag missunnar inte de över 65 men blir frågande för oss under. (Är själv en aktiv 55 åring

 2. Hej Anders Karlsson! Vi hämtade broddar på stadshuset och det var ingen som kollade vår ålder. Fanns kartonger som var indelade i olika storlekar. Visserligen är vi över 65 men det verkar inte vara någon koll på det. Fanns utanför hissen upp till vården.

  1. beklämmande att läsa ditt inlägg. denna förmån som kommunen erbjuder sina pensioner bet. av kom. skatten. pga. att man som pensioner har mindre pengar att röra sig med. finns det ngt. mer som du tycker att man skall fuska med .

 3. Hej Lidingö Nyheter,

  Det är en mycket märklig rubrik. Vi har i många år delat ut broddar för att bidra till färre halkolyckor. Det har ingen koppling till saltsopningen av cykelbanor. Däremot arbetar vi intensivt för att säkerställa en god snöröjning av alla gång- och cykelbanor. Om ni Lidingöbor upplever att någon sträcka inte blivit snöröjd ordentligt är vi mycket tacksamma om ni felanmäler det så att vi kan åtgärda problemet.

  Stort tack alla Lidingöbor för er hjälp i detta arbete!

  Carl-Johan Schiller (KD)
  Ordförande, teknik- och fastighetsnämnden, Lidingö stad

  1. Jag tycker rubriken är slående bra! Du pratar ju själv om att du satt in medel för att förbättra snöröjningen.

   Det märks inte vilket många kommenterat, tvärtom vittnar många om en totalt havererad snöröjning 2021. Isiga och moddiga vägar som förhindrar rörelse och aktivitet och leder till flera olyckor.

   Att du tagit bort sopsaltningen gör att broddarna blir mer användbara och det kanske är så att vi alla på Lidingö behöver dem med tanke på det usla gångvägarna som finns att tillgå. Om sopsaltning kostade 7000kr per användare så kostar väl broddar 200kr?

   Själv använde jag de sopsaltade vägarna till att promenera till arbetsplatsen. Det går inte som det sett ut detta år.

   Att kritisera den lokala nyhetssidan för att de gör sitt jobb att bevaka kommunens aktiviteter och prestationer är lite synd tycker jag.

   Jag föreslår istället att ni tar till er av den kritik som nu väcks.

 4. Du kan anmäla bristfällig snöröjning via http://www.lidingo.se, välj ”Felanmälan” under rubriken ”Kundcenter” och på nästa sida under rubriken ”Mitt ärende gäller” väljer Du ”Vägar, parker, djur och klotter”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *