Glädjebesked för Lidingöborna

Stad & Politik23 september 2020 kl 05.55

Glädjebesked för Lidingöborna, när vi nu följer vi upp vårens historiska krispaket med en kraftfull budget för att jobba Sverige ur krisen, skriver socialdemokraterna i en pressrelease.

Jobben är grunden för all politik vi socialdemokrater vill bedriva, vare sig det handlar om bättre sjukvård och äldreomsorg, fler poliser eller snabbare klimatomställning. Nu ska vi genomföra en kraftfull grön återstart av svensk ekonomi för att jobba Sverige ur krisen.

Hela samhället har kraftsamlat för att begränsa coronavirusets spridning. Trots detta har pandemin drabbat Sverige hårt. I Sverige och våra viktigaste exportländer stiger arbetslösheten. Det är ett samhällsproblem som angår oss alla. Tillåter vi arbetslösheten att bita sig fast riskerar vi vår gemensamma välfärd. Nu följer vi upp vårens historiska krispaket med en kraftfull budget för att jobba Sverige ur krisen. Vi ska inte tillbaka till det Sverige som var innan krisen – vi ska bygga något bättre.

Trots historiska krisåtgärder som korttidspermitteringarna har många blivit av med jobbet. Nu förlänger vi förbättringen av a-kassan och skapar nya möjligheter att ställa om till nästa jobb. Samtidigt genomför vi kraftfulla investeringar för att de nya jobben ska växa fram. Nästa år bidrar regeringens politik till 75 000 nya jobb i Sverige. 

Vi investerar i en kraftfull grön återstart av ekonomin.
Industrins omställning snabbas på och klimatklivet förstärks och förlängs. Vi ökar investeringsstödet för energieffektiva hyresrätter och studentbostäder med rimliga hyror samtidigt som vi skjuter till medel för att energieffektivisera och rusta upp flerbostadshus. 

Investeringar i välfärden gör Sverige tryggare och skapar jobb.
För Lidingö innebär regeringens tillskott 32,6 miljoner kronor mer för att hindra uppsägningar i välfärden. 920,4 miljoner tillförs Region Stockholm för att betala av vårdskulden. Samtidigt stärkts förlossningsvården.

Alla ska kunna se fram emot en trygg ålderdom.
Lidingö får 19,8 miljoner för fler kunniga medarbetare och bättre arbetsmiljö i äldreomsorgen. För att fler ska utbilda sig till undersköterska eller vårdbiträde utökas äldreomsorgslyftet. På Lidingö får 9086 pensionärer mer pengar i plånboken med höjda pensioner och sänkt skatt.

Under de goda åren har vi sparat i ladorna och rustat Sverige. Nu ska styrkan i svensk ekonomi komma hela Sverige till del med investeringar i framtidens jobb och ett starkare samhälle för alla.

Magdalena Andersson (S), finansminister
Daniel Larson (S), oppositionsråd Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *