Ge alla en personlig läkare!

Debatt5 juli 2022 kl 03.30

Snabb hjälp när du behöver träffa läkaren är viktigt. Men det är också viktigt att få träffa samma läkare, för den mer långsiktiga vården. Liberalerna vill att alla ska kunna ha den tryggheten, och friheten.

Lidingös vårdcentraler är ofta bra på både och – på både tillgänglighet och kontinuitet. Här får många träffa läkare inom tre dagar, och många har en namngiven husläkare. Men också här behöver vi stärka vårdcentralerna så att de kan ta ett större ansvar för människors vård och hälsa, inte minst den förebyggande vården.

En hel del har gjorts. Den senaste mandatperioden har vi liberaler i den blågröna majoriteten medverkat till att vårdcentralerna i regionen fått över en miljard kronor i utökad årsbudget. Hundratusentals fler regioninvånare har fått en namngiven läkare. De listningsbara läkarna har blivit fler och utbildningsplatser för framtidens husläkare har utökats. Även den psykiska hälsovården har stärkts.

Mer behöver göras! Vi vill fortsätta stärka vårdcentralerna ekonomiskt. Vi vill se fler husläkare, distriktssköterskor och psykologer. Och vi vill att alla ska kunna välja en fast, namngiven husläkare – en personlig läkare. Det är en viktig valfråga i både region- och riksdagsvalen. En fråga om trygghet och frihet i vardagen.

Amelie Tarschys Ingre (L)
Regionrådskandidat

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *