Gåshaga Marina anlitar arbetskraft genom app

Lidingöbon Richard Sundqvist,17, snyggar till på Gåshaga Marina. Foto: Press/Yepstr
Näringsliv7 augusti 2020 kl 04.52

Under sommaren har Gåshaga Marina tagit hjälp av en jobbförmedlingsapp för att utföra en del arbetsuppgifter som annars går ogjorda. Genom appen har de anlitat den sjuttonårige lidingöbon Richard Sundqvist.

Gåshaga Marina ligger längst ut på Lidingös södra udde och är ett fullservicevarv med 130 båtplatser. Den 1 juli tog Gunnar “Gurra” Krantz över varvet och har nu, med hjälp av appen Yepstr, anlitat Richard Sundqvist för att få hjälp.

– Jag tog över Gåshaga Marina 1:a juli, och på en stor marina finns det alltid saker som inte blir gjorda. Det kan handla om trädgårdsjobb, se till att det hålls snyggt och rent, laga saker som gått sönder eller bara vara de extra par händer vi behöver ibland, och via Yepstr fick vi den hjälp vi behövde, säger Gunnar i ett pressmeddelande.

Till en början rörde det sig om 25 timmars arbete, som sedan förlängdes till 75 timmar som skulle utföras under tre veckors tid.

– Jag ville vara säker på att det var rätt person, någon som inte står med händerna i fickorna och tittar på, säger Gurra Krantz i ett pressmeddelande. Och Richard visade sig vara helt rätt och då insåg jag snabbt att vi behöver mer hjälp. Och det känns bra att kunna sätta ungdomar i arbete, särskilt en sommar som denna.

Richard själv är väldigt nöjd med upplägget.

– Att få jobb i sommar har varit svårt på grund av pandemin, så jag är väldigt glad för det här jobbet. Totalt handlar det om 75 timmar över 3 veckor, och eftersom jag bor bara några minuter från marinan passar detta mig perfekt. Jag hugger in där det behövs, och en bättre arbetsmiljö än Gåshaga är svårt att tänka sig, säger han i ett pressmeddelande.

Appen Yepstr
riktar sig mot ungdomar i åldrarna 15-21 för att ge dem en dörr in till arbetslivet med tillfälliga jobb som exempelvis barnvakt, trädgårdsjobb och läxhjälp. Under sommaren har Yepstr erbjudit företag och bostadsrättsföreningar ett paket om 25 timmar för
5 000 kr. Dessa timmar kan sedan användas när behovet faller på, så länge de är enkla och ofarliga och lämpar sig för ungdomar. Det var ett sådant “paket” Gåshaga Marina började med. Som sedan växte till tre.
Läs mer här: www.yepstr.com

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *