Gåshaga kafferosteri inleder samarbete med Electrolux

Foto:Liidngösidan
Näringsliv8 februari 2021 kl 04.09

I mitten av januari lanserade Electrolux Professional sitt nya affärsområde Dryckeslösningar för varm och kall dryck. Till följd av lanseringen inleder företaget nu ett samarbete med Gåshaga Kafferosteri för att kunna växa på kaffemarknaden.

– Vi valde Gåshaga eftersom de är en rikstäckande aktör med både försäljning och service. Deras kaffe i kombination med våra maskiner blir en utmärkt match, säger Kristian Ekström, Landschef Sverige, Electrolux Professional.

Bland de nya produkterna återfinns bland annat espressomaskiner och kaffebryggare, varpå Electrolux i sin tur sökte efter en försäljningspartner inom det helt nya segmentet. Valet föll på Gåshaga Kafferosteri, Sveriges största ekologiska mikrorosteri. Rosteriet köper in ekologiska och spårbara kaffebönor från några av världens främsta kaffegårdar med högsta kvalitetsnivån – specialkaffe.

Foto: Lidngösidan

De rostar det under en längre tid och erbjuder sedan företag runt om i Sverige ett helhetskoncept. Konceptet innefattar allt ifrån kaffebönor, maskiner och möblemang till marknadsmaterial och service. Rosteriet är mycket positiva till det nya partnerskapet med Electrolux Professional.

– Deras satsning ligger verkligen rätt i tiden. Allt fler blir mer intresserade av vad de dricker, även av kaffe som länge har legat lite i skymundan. Faktum är att kaffe påminner väldigt mycket om vin, där det även inom kaffe finns hundratals aromer och en hel vetenskap bakom olika kaffesorter och bryggmetoder. Vi upplever att fler söker en bättre kaffeupplevelse och vårt kaffe i kombination med Electrolux Professionals produkter kommer att erbjuda det, säger Johannes Hultberg, VD Gåshaga Kafferosteri.

– Electrolux Professionals levererar rejäla maskiner som kommer att hålla över lång tid, om man servar dem rätt. Bryggaren gör också riktigt bra bryggkaffe, bland annat blåser den hela tiden in varmluft runt termosen så att kaffet inte tappar temperatur eller smak. Den höga kvaliteten och hållbarheten hos produkterna är bra för både kundernas ekonomi och för miljön, vilket är otroligt viktigt för oss, avslutar Johannes Hultberg.

Läs mer här: https://gashaga.com/

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *