Från stora event till små digitala möten

Näringsliv8 januari 2021 kl 06.51

Richard Liljegren som grundat och äger Eventföretaget Eventation, med kontor i Lidingö Centrum har varit med om en turbulent resa detta år.
I våras när Lidingö Näringsliv intervjuade Eventation hade de bara på några dagar blivit av med alla deras inbokade evenemang, som till exempel företagskickoffer, privatfester, konferenser med mera, resten av året på grund utav de strikta reglerna mot branschen.

Under sommaren sadlade de om och gjorde mest dekor och hantverksjobb. Men efter sommaren började evenemangen komma igång och de gjorde allt från mindre bröllop till coronaanpassade företagsevenemang.

– Sakta men säkert kände vi att det äntligen var på gång igen, tills regeringen drog i handbromsen ännu en gång och förbjöd alla evenemang över 8 personer, säger Richard. Vi bestämde oss direkt för att bygga om vårt showroom/lager i Lidingö Centrum till en Livestreamingstudio och kan nu erbjuda företag att från oss kunna livestreama deras möten, utbildningar och presentationer via Zoom, Skype, Teams, Youtube eller så ordnar vi egen hosting.

– Efter mötet kan vi dessutom lätt redigera om videomaterialet till mindre filmklipp för till exempel kundens hemsida, Facebook, Instagram eller kanske deras YouTube-konto. Inför nästa år är vi optimistiska för att det kommer komma igång successivt, men vi tror det kommer att ta många år, om ens någonsin, att allt kommer bli som tidigare igen.

– De digitala konferenserna kommer garanterat att fortsätta men ju mer de lättar på reglerna desto mer kommer vi att kunna erbjuda Hybridmöten, det vill säga att vissa deltagare befinner sig på plats och vissa deltagare på länk. Ett perfekt sätt att kunna bjuda in hela sitt företag oavsett var de sitter och kunna ha talare och deltagare på konferensanläggningar eller deras kontor i den stad de bor.

– Vi skräddarsyr vår egna studio efter kundens önskemål av färg och dekor eller så kan vi bygga upp en mobil studio på kundens kontor eller festvåning. Vi har dessutom ett nära samarbete med alla fantastiska konferensanläggningarna här ute på Lidingö, så ihop med dem är vi redo för alla typer av möten.

– Exempelvis kan vi tillsammans med Skogshem & Wijk, som är en stor enastående konferensanläggning, redan nu erbjuda företag att konferera i upp till 20 st separata konferensrum/livestudios samtidigt.

– Hybridmöten där de kan vara hundratals deltagare utspridda på anläggningen men fortfarande kunna hålla ordentliga avståndshållning följa reglerna.

– Nu håller vi tummarna för att 2021 blir ett bättre år för alla branscher, först då kan event & underhållningsbranschen börja blomstra igen!

En kul nyhet inför 2021 är att Eventation precis vunnit Lidingö Stads upphandling och är nu den primära leverantören av ljud och ljus på Lidingö närmsta åren.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.eventation.se Och här har ni mer bilder på vår nya streamingstudio: www.eventation.se/streamingstudio/

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *