Framgångar i ungdoms-SM i Basket

Sport6 februari 2022 kl 04.401

Lidingö Baskets ungdomar spelar matcher nästan varje helg. I helgen som gick var det också omgång 3 i ungdoms-SM runt om i Sverige. Bland de lag som kvalificerat sig dit fanns två lag från Lidingö, pojkar födda 2005 och 2007 från Lidingö. Därmed kan lagen räkna sig till Sveriges topp 17 respektive topp 19 vilket är riktigt bra jobbat.

P05 fick åka till Kungsbacka och gjorde riktigt bra ifrån sig och var bara några ynka poäng ifrån att bli grupptvåa och gå vidare till omgång 4. P07 spelade i Spånga och knep andraplatsen i sin grupp och är därmed vidare bland de 10 bästa lagen i Sverige till omgång 4.

P07 har dessutom blivit en viral succé i basketsverige efter att ha vänt ett underläge vid ställningen 48-60 med dryga minuten kvar mot Haga Haninge. Ett frenetiskt försvar och snabba säkra skott gjorde att matchen slutade 61-60 till Lidingö!

Det är alltid en utmaning att lyfta fram individer när hela laget står bakom hårt tränande, lagkänsla, inställning, peppande och samspel. I SM utses dock alltid matchens lirare som gjort något särskilt bra på planen. I Lidingö P05 utsågs förtjänstfullt Douglas Mortensen, Sebastian Spang och Julian Petrovski. I P07 August Key och Dante Lindahl.

Här en video från P07 efter sin seger samt de sista 10 sekunderna av den fantastiska vändningen som P07 gjorde. Svårslaget!

Anna Malmstedt

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *