Framgångar för Lidingö Simklubb

Lidingö30 maj 2019 kl 14.382

I helgen hölls Distriktsmästerskap i långbana (50 meters bassäng) i Eriksdalsbadet. Simklubbar från hela Stockholmsdistriktet var på plats med de simmare som hade kvalat in till tävlingen. Med den hårda konkurrensen som är mellan simklubbarna är det fantastiskt att Lidingö Simklubb hade med sex simmare som lyckades kvala in, fyra tjejer och två killar i åldrarna mellan 15 år och 17 år.  

Det blev många fina resultat för Lidingö och för första gången sedan klubben bildades blev en Lidingösimmare DM-mästare. Det var Cecilia Viberg som vann i grenen 100 meter bröstsim. Hon kom även 2:a i 200 meter bröstsim och 3:a i 100 meter ryggsim. Cecilia har även kvalat in till SumSim (Ungdoms SM), JSM/SM i sommar. Till SumSim har Lidingö i skrivande stund tre kvalificerade simmare; Amanda Andersson, Martin Gertz och Cecilia Viberg. Det kan bli fler, kvaltiden till SumSim sträcker sig till den 25 juni. 

Det är otroligt kul att se klubbens fina utveckling och att Lidingö Simklubb nu syns på de stora tävlingarna. Senast som Lidingö var representerade i SM var med Jan Sjöström 1978. Tränaren Trotte Karlsson har på kort tid förbättrat både de äldre och de yngre simmarnas prestationer med sin entusiasm, kunnighet inom simning och ledarskap.

Kommentarer

  1. Tänk om de bestämmande kunde lyssna på medborgarna som vill ha en simbassäng med 50-metersbanor!
    Starkt att de lyckas såpass bra trots bristande träningsmöjligheter!!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *