Framgångar för IFK Lidingö på Universiaden

Sport10 mars 2019 kl 08.24

Vi gratulerar Jacob och Filip och såklart Agnes och Louise till bronset i Parallellslalom Team Event på Universiaden 2019 i Krasnojarsk, Ryssland.

I Universiaden bjöd våra grabbar tillsammans med Louise Jansson Sälens IF och Agnes Dahlin IFK Hudik Alpin på en spännande och rafflande underhållning.

I första rundan besegrade man Canada enkelt med 4-0. Redan i kvartsfinalen fick man möta 3:e rankade Frankrike och det skulle bli en rafflande batalj. Trots en av dagens snabbaste tider förlorade Filip sitt race och laget var i underläge  0-2. Då slog Louise till med dagens snabbaste tjejtid och gav Sverige möjlighet att avancera.

Som ankare levererade Jacob och vann sitt heat och Sverige gick vidare på en snabbare sammanlagd tid, 9 hundradelar. I semi fick de möta Österrike och det började tufft igen. Agnes förlorade sin match och Filip förlorade ett tight race med 1 hundradel efter att fastnat i sista käppen och på ett mirakulöst sätt åkt i mål.

Louise och Jacob vann sina race så åter 2-2 men de missade finalen på tid. I lilla finalen och matchen om bronsmedaljen var teamet omutbara mot Tjeckien. Agnes och Louise vann sina race, och Filip förlorade precis sitt. Återigen var det dags för ”ankaret/parakungen” Jacob att leverera och som han gjorde det. Med sitt snabbaste race för dagen vann han sitt heat och bronsmedaljen var vunnen av Team Sverige. I finalen vann Österrike över Ryssland. Vilken spänning och show!

Tomas Persson

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *