Första murstenen lagd på Nyckelviksskolans nya bygge

Lidingö5 juni 2022 kl 04.40

Nyckelviksskolan lade de första murstenarna för det nybygge som ska inrymma nya ateljéer för keramik och skulptur i torsdags. 

Solen sken och många människor hade samlats till det högtidliga, men lättsamma arrangemanget.

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors fanns på plats och höll ett tal till skolan. Skolans rektor Cecilia Darle sa också några ord och slutligen höll Nyckelviksskolans ordförande Erik Westin tal.

Därefter fick rektor, skolans elevrepresentant, Erik Westin och Daniel Källenfors mura varsin tegelsten som en symbol för att bygget kan börja. Egentligen har det redan börjat med markarbeten, men nu är grunden i alla fall påbörjad.

Kommunstyrelsens ordförande var en av de fyra som fick en första lektion i att mura.

Utbyggnaden av Nyckelviksskolan sammanfaller med att Lidingö stad nu håller på att utvecklas till ett kluster för konst- och designutbildningar då Beckmans designhögskola flyttar till ön i augusti och Malmstens LiU redan finns här som våra grannar. Det finns alltså tre tongivande skolor med inriktning på design med bara några kilometers avstånd från varandra och med sammanlagt flera tusen alumner som bär upp Sveriges starka ställning inom konst- och designområdet. 

Byggnaden är ritad av Marge Arkitekter som på senare tid firat stora framgångar med att bland annat uppdraget till den nya Centralstaden i Stockholm och nomineringen till Kasper Sahlinpriset 2022. 

Rektor Cecilia Darle höll tal.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *